Annemiek van Vleuten op weg naar WK 2018

Annemiek van Vleuten Swarovski 18 rzij11-5-18. Het WK wielrennen vindt dit jaar in september plaats rond het Oostenrijkse Innsbruck. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten was nu al ter plekke om het parcours te verkennen.

 

Annemiek van Vleuten – regerend wereldkampioen tijdrijden – heeft eerder deze week alvast de route van het aankomende WK Wielrennen getest in Innsbruck-Tirol. Tijdens haar trainingsstage in de hoofdstad van de Alpen kon een bezoek aan Swarovski Kristallwelten niet ontbreken: niet alleen een bijzonder, toeristisch hoogtepunt maar ook het vertrekpunt voor de individuele tijdrit voor vrouwen tijdens het WK op 25 september aanstaande.
Annemiek van Vleuten Swarovski 18 actie

“Crystal meets carbon”: wielerkampioen op bezoek bij Swarovski Kristallwelten
Als regerend wereldkampioen individuele tijdrit en zilveren medaillewinnares UCI Wereldkampioenschappen Baanwielrennen is Annemiek van Vleuten een van de favorieten voor het aankomende WK Wielrennen in Innsbruck-Tirol. De 35-jarige Mitchelton-Scott atlete is bescheiden: "Ik heb geen hoge verwachtingen. Mijn doel is om in september perfect voorbereid te starten op het WK. En dat de route mij ligt, motiveert me natuurlijk extra." Na het trainingsbezoek aan Tirol gaat de Nederlandse direct door naar het trainingskamp in Valencia, voordat in mei de Vrouwen Elite van Baskenland plaatsvindt (Emakumeen Bira) en in juli de Giro d´Italia voor vrouwen (Giro Rosa) van start gaat. Een kort uitstapje naar Innsbruck en de Swarovski Kristallwelten past precies in haar schema: "Dit is mijn eerste verblijf in Tirol. De landing in Innsbruck was adembenemend en het landschap is hier fantastisch. We gaan hier vast mooie kampioenschappen beleven."
Annemiek van Vleuten Swarovski 18 rzij

Martin Friede, directeur van de toerismebureau Hall-Wattens verheugt zich op de komst van het Nederlandse wielerteam met wereldkampioene Annemiek van Vleuten: „Tijdens het WK wordt het hele Nederlandse team hier gehuisvest. Parkhotel Hall wordt omgedoopt tot het WK teamhotel en trainingsbasis voor de dames- en de herenploeg.“ Van Vleuten heeft tijdens haar bezoek aan Innsbruck alvast bij het hotel – dat dichtbij het wielercircuit en het oude stadscentrum ligt – ingecheckt. Maar ook de WK-locatie Innsbruck en de routes spreken de wereldkampioene aan: “Ik houd van het uitdagende parcours dat hier door de bergen loopt en ik denk dat de klimmers een goede kans maken. Het wordt een zware rit met flinke klim op het einde, maar voor mij zou het nog iets steiler mogen. Ik zou graag de slotklim van de Heren Elite – de Höttinger Höll met 28% stijgingspercentage – rijden.”

Voor extra WK-succes heeft Annemiek op uitnodiging van Swarovski Kristallwelten een passend souvenir uitgezocht. De kristallen oorbellen zijn niet alleen een aandenken aan haar Innsbruck-bezoek maar brengen vast ook geluk tijdens het WK in september.
Innsbruck fietsstad
Innsbruck is een fietsstadbij uitstek. Vanuit het bruisende, historische centrum sta je met de lift – inclusief fiets – binnen 20 minuten op 2.000 meter hoogte. Er zijn uiteenlopende routes voor recreatieve fietsers nabij de stad en het Inntal maar ook uitdagende mountainbike trails en wielrenparcours in de bergen. Van 22 tot en met 30 september vindt het WK Wielrennen 2018 plaats in Innsbruck-Tirol.
Innsbruck luchtfoto

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Nordkettenbahnen, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen dorpen van de regio vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud. In 2018 staat de stad in het teken van grote sportevenementen zoals het WK Wielrennen, WK Klimmen en mountainbike event Crankworx op het programma.
Innsbruck centrum stad