Doortrappen landelijk programma voor fietsplezier

Doortrappen 20 Nieuwegein5-9-20. Nieuwegein trapt af met het programma Doortrappen. Een landelijk programma om veiliger en met plezier langer samen te fietsen op de Nederlandse wegen.

 

Met de overhandiging van een fietstas vol materialen die lokale organisaties in kunnen zetten om senioren langer en veiliger door te laten fietsen, heeft gemeente Nieuwegein een aftrap gegeven voor het programma Doortrappen in de provincie Utrecht. Deze aftrap vond plaats tijdens de Nieuwegeinse fietsdag ‘Met plezier langer samen fietsen’, die speciaal voor senioren werd georganiseerd.
De fiets is voor ouderen onmisbaar om fit te blijven, sociale contacten te onderhouden, zelfstandig te zijn en te genieten van stad, dorp en natuur. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. De provincie Utrecht zet zich daarom samen met het Rijk via het programma Doortrappen in om ouderen veilig te laten dóórtrappen. "Want iedereen in de provincie Utrecht moet veilig de weg op kunnen gaan: van jong tot oud", aldus gedeputeerde Schaddelee.
Doortrappen 20 Nieuwegein

Fietsen houdt je fit
Nieuwegein telt relatief veel inwoners ouder dan vijfenzestig. De gemeente zet zich dan ook al jaren op diverse manieren in om senioren langer gezond, actief en zelfstandig te houden. Zo worden er al een paar jaar speciale fietsdagen georganiseerd voor zestigplussers die van fietsen houden en prettiger, veiliger en comfortabeler samen willen blijven fietsen. Daarnaast hebben diverse wijken hun eigen fietsclub waarmee de deelnemers wekelijks samen een mooie fietstocht maken.

Doortrappen in de provincie Utrecht
Het landelijke programma Doortrappen, ontwikkeld door het Ministerie van I&W, heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Om dat te bereiken worden in gemeenten diverse Doortrappenactiviteiten georganiseerd. De provincie Utrecht ontzorgt gemeenten bij de uitvoering van deze activiteiten en ziet graag dat andere Utrechtse gemeenten ook meedoen. Bij interesse kunnen zij contact opnemen met Chantal Kronenburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.