Frankrijk 2x genomineerd op Fiets en Wandelbeurs

Via Rhona hangbrug25-2-20. Tijdens de komende Fiets en Wandelbeurs maakt Frankrijk grote kans in de prijzen te vallen. Want er zijn twee routes genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2020.

 

 

Fiets- en wandelliefhebbers weten het al lang: de beste manier voor ontspannen vakantie vieren is de zelfstandige manier. Heerlijk op eigen kracht lopen en fietsen, in direct contact met de natuur en zonder die te belasten: dit is zó 2020! En zeker in het al zo rijk bedeelde Frankrijk komen er steeds meer routes en mogelijkheden bij. Op de Fiets- en Wandelbeurs vertellen meer dan veertig Franse exposanten er alles over.
Corsica Cap Nonza

Nieuws komt onder meer van Corsica (foto hierboven Cap Nonza), waar de GT20 voor fietsers is wat de GR20 is voor wandelaars: een magnifieke route van noord naar zuid via adembenemende landschappen en rustige wegen. Bucketlist materiaal bij uitstek. Ook is veel informatie te vinden over fietsroutes door Unesco-werelderfgoed, zoals in de Auvergne de Via Allier rond de Puy de Dôme. Een andere parel is de Via Fluvia van de Loire naar de Rhône, die een overstap mogelijk maakt naar de Dolce Via in de Ardèche.

50% kans op Franse winnaar Fietsroute van het Jaar
Deze Dolce Via staat momenteel in het nieuws, want het is een van de twee Franse fietsroutes die zijn genomineerd voor de titel Fietsroute van het Jaar 2020. De andere Franse route is de Vallée du Loir à Vélo in de Loirestreek. Op 28 februari wordt de winnaar - uit in totaal vier nominaties - bekendgemaakt.
Via Rhona hangbrug

Nieuwe pelgrimsroute voor wandelaars
Ook wandelliefhebbers kunnen in de Jaarbeurs hun hart ophalen, met informatie over bijvoorbeeld de Grande Traversée du Vercors, het Hugenotenpad van de Drôme tot de Zwitserse grens en de Tour du Mont Blanc. Ook voor hen is er veel nieuws van Corsica, waar de nieuwe pelgrimsroute Via Sancti Martini - van Patrimonio naar Bastia - zijn voltooiing begint te naderen.
Les Contamines bergen

Ter promotie van deze nieuwe wandelroute komt de Corsicaanse muziekgroep A Brigada San Martinu op vrijdag 28 februari om 10u30 een optreden geven op de stand van Corsica.

Lezingen
Van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. De ruim 40 Franse exposanten staan op de stands 3D40, 3D48 EN 3D50.

Lezingen van reisjournalist Bert Sitters, over Franse fietsroutes, staan gepland op vrijdag en zaterdag, van 12.00 tot 13.00 uur.

Meer info over de aanwezige exposanten op https://nl.france.fr/nl/nu-in-frankrijk/fiets-en-wandelbeurs