GoinGDutch voor ultieme fiets-woon-werkervaring

Going Dutch vrouw fietser Schiphol24-2-20. Onder auspiciën van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) gaat GoinGDutch de bereikbaarheid en mobiliteit rond steden en luchthavens verbeteren.

 

Met behulp van slimme mobiliteitsoplossingen, een vooruitstrevende technologische infrastructuur en een krachtige fietscommunity zorgt GoinGDutch voor de ultieme fiets-woon-werkervaring voor forenzen rondom drukke steden en luchthavens. GoinGDutch bestaat uit een ecosysteem van vier state-of-the-art bedrijven uit de publieke en private sector: Schiphol, BAM Infra, Microsoft en OrangeNXT. “In dit initiatief bundelen wij onze krachten om gezamenlijk waarde toe te voegen aan bedrijven en voor eindgebruikers,” verklaart Johan Winnubst, namens een van de partners van GoinGDutch. “Waar we vroeger allemaal een stukje van de puzzel leverden, kijken we nu gezamenlijk naar het eindresultaat en werken we samen aan nieuwe concepten en diensten, waarbij we de eindgebruiker centraal zetten.”
Going Dutch fietser Schiphol 

Groen licht
Eind vorig jaar kreeg GoinGDutch van I&W staatssecretaris Stientje van Veldhoven groen licht voor het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om de bereikbaarheid en mobiliteit rondom grote steden en Schiphol te verbeteren. Sindsdien hebben de GoinGDutch-partners een duidelijke visie en strategie uitgewerkt, en start het eerste project zeer binnenkort. Speerpunt van GoinGDutch in die strategie is het bieden van de ultieme woon-werk-fietservaring, om forenzen uit de auto op de (elektrische) fiets te krijgen. Daarmee verlaagt GoinGDutch de verkeersdruk en wordt forenzen gezonder, veiliger en eenvoudiger.

Interactieve snelfietsroutes
Een centraal element in de aanpak van GoinGDutch is de aanleg van interactieve snelfietsroutes rondom drukke steden en luchthavens. Dankzij de slimme combinatie van technologie en real-time data ontvangen fietsende forenzen voorafgaand aan en tijdens hun rit relevante informatie en instructies. Zo weten ze automatisch wat de snelste route is, wanneer ze het beste thuis kunnen vertrekken om droog op het werk aan te komen en waar de (elektrische) fiets veilig kan worden gestald en desgewenst opgeladen. Grensverleggende ontwikkelingen en slimme mobiliteitsoplossingen zorgen daarbij voor een veilige doorstroom van fietsers, bijvoorbeeld via een automatische snelheidsbegrenzing voor speed bikes. 
Going Dutch vrouw fietser Schiphol

Automatische snelheidsbegrenzing project Schiphol gestart
Om de daad bij het woord te voegen start GoinGDutch met een vooruitstrevende technologische infrastructuur bij Schiphol, onder de naam Area30. Deze test- en demolocatie zal gaan fungeren als voorbeeld voor andere Nederlandse steden en internationale luchthavens. De nadruk ligt op automatische snelheidsbegrenzing van speed bikes. De eerste stap naar het beter reguleren van snelheden op het fietspad, om de veiligheid van alle gebruikers van deze interactieve snelfietsroute te waarborgen. 

Vitale werknemers, lagere CO2-footprint
Naast het verbeteren van de bereikbaarheid en mobiliteit rondom steden en luchthavens stimuleren de oplossingen van GoinGDutch tegelijkertijd een vitaal leven voor forenzen. Het ecosysteem levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan een fittere beroepsbevolking en heeft tegelijkertijd een belangrijk aandeel in het verlagen van de Nederlandse CO2-afdruk. 

Meer informatie over de visie en initiatieven van GoinGDutch is beschikbaar op de website van GoinGDutch. https://goingdutch.bike/