Gazelle PuurNL HFB wint AD schoolfietstest

Gazelle PuurNL 20 dames rzij15-1-20. Het Algemeen Dagblad heeft de PuurNL HFB uitgeroepen tot beste elektrische schoolfiets van het jaar. De e-bike van Gazelle kreeg het hoogste rapportcijfer: een 8,9. 

 

 

De test met fietsen van vele A-merken is gisteren gepubliceerd in het Algemeen Dagblad. “Het testteam is enthousiast over de winnaar”, zo schrijft het Algemeen Dagblad over de stoere, mat gestylede winnaar van de AD Schoolfietstest. “De versnellingen werken perfect, de e-bike heeft een mooie uitstraling, de motor werkt super goed en hij rijdt héérlijk: het is een greep uit de lawine aan complimenten die de PuurNL HFB van Gazelle incasseert.”
Gazelle PuurNL 20 heren rzij
Stoere transportfiets
De PuurNL HFB combineert de looks van een klassieke transportfiets met de eigenschappen van een robuuste e-bike. Hij heeft een krachtige voorwielmotor van Bafang, zeven versnellingen en een aluminium frame. De brede, licht lopende banden vergroten het comfort. De smalle voor- en achterdrager maken het gemakkelijk om de schooltas mee te nemen én om de e-bike te stallen. Met de dubbele pootstandaard en stuurblokkering valt de fiets niet snel om. Daarmee is de PuurNL HFB echt een stoere transportfiets.
Gazelle PuurNL 20 dames rzij

Stuivertje wisselen
Het is niet voor het eerst dat Gazelle succesvol is in de AD Schoolfietstest. De PuurNL HFB wisselt dit jaar stuivertje met zijn niet-elektrische broertje, de PuurNL. Dit model was afgelopen seizoen nog de onbetwiste nummer één in de testcategorie met schoolfietsen zonder elektrische ondersteuning. De PuurNL zit nog altijd in het assortiment van Gazelle en is dus geschikt voor jongeren die geheel op eigen kracht naar school willen trappen.