Gazelle opent e-bike testcenter in Frankfurt

Gazelle testcentrum Frankfurt 19 int24-9-19. Ook onze Oosterburen zien steeds meer het gemak van een e-bike. Daarom blijft Gazelle, de Nederlandse fietsfabrikant en marktleider, investeren in e-bike testcenters in Duitsland.

 

In de testcenters krijgen consumenten uitgebreid advies over de gehele collectie e-bikes van Gazelle, mét de mogelijkheid om ze ook uitgebreid te kunnen testen een testbaan. Na de succesvolle opening van het eerste e-bike testcenter in het Münsterland in april van dit jaar, volgde begin september een tweede locatie in Frankfurt am Main.
Gazelle testcentrum Frankfurt 19 stelling

Steeds meer mensen stappen over op een e-bike. Alleen al in 2018 werden er in Duitsland 980.000 e-bikes verkocht, een toename van 36 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Inmiddels vertegenwoordigen e-bikes 23,5 procent van de totale rijwielmarkt in Duitsland. Dat betekent dat een op de vier rijwielen een e-bike is (bron Zweirad-Industrie-Verband, maart 2019).

Om te zorgen dat elke Duitse consument de juiste e-bike vindt die aan zijn of haar wensen voldoet, opende Gazelle onlangs het tweede e-bike testcenter in Duitsland. “Met de Gazelle e-bike testcenters versterken we de lokale speciaalzaak, die vaak niet de ruimte heeft om de gehele Gazelle-collectie te leveren voor een proefrit,” zegt Andreas Jansen, directeur van Gazelle Duitsland.
Gazelle testcentrum Frankfurt 19 int

In de zogeheten ETC’s kunnen consumenten op indoor- en outdoorbanen een testrit maken op alle e-bikes uit de huidige collectie. Ervaren deskundigen van Gazelle geven er advies. De Gazelle ETC’s zijn enkel bedoeld voor advies over e-bikes. Deze worden daar niet verkocht. Na inwinning van het advies kan de consument een geschikte Gazelle aanschaffen in zijn of haar plaatselijke speciaalzaak.