LBL Ardennen Classic de Belgische klimklassieker

LBL Ardennen 19 brug23-7-19. Op 10 augustus organiseert Le Champion weer de klimklassieker LBL Ardennen Classic. Om deze prachtige rit voor iedereen mogelijk te maken is er nu ook een route van 78 klilometer.

 

In Nederland is een dijk, een duin of een fietstunnel de grootste beklimming die we maken op de fiets. De heuvels van de Ardennen zijn zodoende voor ons een prachtige uitdaging. Le Champion wil iedere wielerliefhebber die unieke klimervaring bieden en organiseert op 10 augustus de LBL Ardennen Classic. Er is, naast de routes van 129, 173 en 237 km, een nieuwe route van 78 km ontworpen, juist om het voor iedere fietser mogelijk te maken een echte klimklassieker te rijden.
LBL Ardennen 19 dames
Deelnemers die de route van 78 km rijden komen verschillende Belgische heuvels tegen. Na de start vanuit Luik komen ze 4 uitdagende klimmetjes door de Ardense bossen tegen, maar eigenlijk is de route nooit echt vlak. Op de finish heb je ruim 1400 hoogtemeters bedwongen.
LBL Ardennen 19 heuvel
Hoogtemeters
Ook op alle andere routes staan een flink aantal beklimmingen op het programma. Je kunt als deelnemer zelfs kiezen voor een afstand met 3148 hoogtemeters. In totaal zijn er 6 uitdagende heuvels opgenomen in het parcours, waarvan de Roche au Faucons wellicht de bekendste is. Op de bekendste beklimming in Luik Bastenaken Luik maakte Annemiek van Vleuten duidelijk dat zij dit jaar deze klassieker ging winnen en ook Jakob Fuglsang stelde op deze heuvel zijn zege vast. Bekijk alle beklimmingen in detail op de website www.lblardennenclassic.nl
LBL Ardennen 19 brug
Genieten van de Ardennen
Ondanks alle hoogtemeters is fietsen in de LBL Ardennen Classic bovenal ook een toertocht om van te genieten. Het uitzicht vanaf de toppen van de heuvels is fenomenaal. Langs de routes van de LBL Ardennen Classic zijn verschillende verzorgingsposten ingericht door de organisatie. Je wordt volledig verzorgd met energierijke ravitaillering zodat je weer met nieuwe energie verder fietst. Bij de finish in Luik kan nog lang nagenoten worden van de prestatie met alle andere deelnemers.
LBL Ardennen 19 mannen rzij