Fiets4daagse Alkmaar = Genieten in Noord-Holland

Fietsvierdaagse Alkmaar molen3-6-19. Vier dagen fietsen door Alkmaar en omgeving. Dat is vier dagen genieten van Noord-Holland. Deze keer gaat de Fiets4daagse zelfs dwars door het AFAS-stadion van AZ.

 

 

Tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar van Le Champion laten de routes van 30, 50 of 70 km je alle ‘highlights’ zien van de prachtige omgeving rondom de historische stad. Ontdek de duinen langs de kust, de eeuwenoude dijken en de pittoreske dorpjes in de polder. Online inschrijven is tot en met 1 juli mogelijk via www.fiets4daagsealkmaar.nl.
Fietsvierdaagse Alkmaar bloemen
De routes voor 2019 zijn inmiddels bekend en er worden weer veel bijzondere plekken aangedaan. Zo fietsen deelnemers langs het 51 meter hoge klimduin in Schoorl en over de historische Westfriese Omringdijk die dwars door Alkmaar loopt. Een wel héél bijzondere stempelpost staat midden in het AFAS-stadion, de voetbaltempel van Alkmaar. Je kunt het gras bijna aanraken terwijl je door dit imposante stadion fietst.
Fietsvierdaagse Alkmaar Schermer molens
Terug naar De Meent
Vorig jaar startte de Fiets4Daagse nog vanuit het Sportpaleis in Alkmaar, dit jaar gaat de startboog weer terug naar sportcomplex De Meent, net als voorgaande jaren. Vanaf de schaatsbaan rijden de fietsers elke dag weg om aan het eind van de fietsdag weer terug te komen voor de laatste stempel. Behalve op de vierde fietsdag, zaterdag 6 juli, dan worden alle fietsers feestelijk binnengehaald op het Waagplein in Alkmaar.
Fietsvierdaagse Alkmaar vuurtoren
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Dit jaar is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het nieuwe goede doel van de Fiets4Daagse Alkmaar. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Het fonds is onderdeel van een wereldwijd netwerk van onderzoekers, dat door middel van wetenschappelijk onderzoek mensen helpt gezonde keuzes te maken in voeding en leefstijl om sterker te staan tegenover kanker. Iedere deelnemer kan een steentje bijdragen door bij de inschrijving een bijdrage te leveren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Daarnaast kan je je ook, individueel of als groep, laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s.
Fietsvierdaagse Alkmaar molen
Wie vier dagen mee wil fietsen door Alkmaar en zijn rijke omgeving, kan zich tot 1 juli 2019 inschrijven via www.fiets4daagsealkmaar.nl. Als je vóór 20 juni inschrijft maak je gebruik van het goedkope ‘early bird’ tarief. Na-inschrijving is op de eerste dag van de Fiets4Daagse Alkmaar bij de startlocatie nog mogelijk voor een hoger tarief.