Dutch Dog Design wint Award met bagagesystemen

Dutch Dog Design 19 fietstas v a21-4-19. Prijsuitreiking van de International Design Awards vindt plaats op 25 april in Los Angeles. Daar krijgt Dutch Dog Design een award voor het ontwerp van een ingenieus fietsbagagesyteem.

 

 

De Britch, een ingenieus draagrek en fietskarkoppelsysteem, heeft ‘silver’ gewonnen in de categorie outdoor product design van de toonaangevende International Design Awards. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan mensen achter vooruitstrevende ontwerpen in architectuur, mode, interieurvormgeving en productdesign. De Britch is een ontwerp van het Nederlands-Amerikaanse bedrijf Dutch Dog Design dat is gespecialiseerd in outdoor producten voor liefhebbers van fietsen én honden en bekend van het merk DoggyRide.
Dutch Dog Design 19 bagagedragers 

Verdeling van gewicht
De Britch wordt aan het frame van de fiets geklemd en dient als drager van manden voor honden of boodschappen en als koppelsysteem voor fietsaanhangers. Anders dan bij gebruikelijke bagagerekken of manden waarbij het gewicht aan de voor- of achterkant van de fiets hangt, wordt het gewicht van wat er met de Britch wordt vervoerd, verdeeld over het midden van de fiets. Hierdoor is de fiets stabieler en veiliger in gebruik voor zowel de fietser als de geliefde viervoeter. Bijkomend voordeel is dat de mand niet meedraait met het stuur. Honden die snel misselijk worden zullen daar op deze manier geen last meer van hebben. Ook fietsaanhangers worden met het Britch systeem vanuit het centrum van de fiets getrokken in plaats van aan één kant van de naaf waardoor schade aan de naaf of bijvoorbeeld een elektrisch aandrijfsysteem voorkomen wordt. Omdat het gewicht in het midden van de fiets wordt opgevangen kunnen ook zwaardere honden en boodschappen makkelijker worden vervoerd.
Dutch Dog Design 19 fietstas v a

 

Meer toepassingen
Vanwege de universele bevestigingen het uitgekiende verdelen van het extra gewicht, is de Britch ook geschikt voor gebruik door fietskoeriers en maaltijdbezorgers. Zij hoeven het gewicht dan niet meer op hun rug te dragen of een fiets in bedwang te houden die aan één kant te veel gewicht. Dutch Dog Design werkt momenteel aan de ontwikkeling van een Britch speciaal voor deze bedrijfstak.
Dutch Dog Design 19 hondenkar

Dutch Dog Design
De geschiedenis van het Amerikaans-Nederlandse Dutch Dog Design begint in 2003. De in Nederland geboren Matthijs van Leeuwen, zelf hondeneigenaar, fietst dagelijks naar het hondenpark in zijn woonplaats Seattle. Zijn hond zit tijdens de rit in een provisorisch omgebouwd kinderkarretje achter zijn fiets. Hij krijgt zo veel positieve reacties van mede-hondeneigenaren dat hij besluit de eerste fietskar voor honden te ontwerpen. Niet lang daarna volgt de lancering van de DoggyRide Bike Trailer waarbij Nederland als testland wordt gebruikt. Het product is meteen een succes en nog steeds één van de meest verkochte hondenfietskarren ter wereld. Het bedrijf blijft innoveren en lanceert niet lang daarna een DoggyRide buggy voor grotere honden. Inmiddels bestaat de collectie producten speciaal voor mensen die hun outdoor hobby met hun hond willen uitoefenen, uit verschillende manden, trailers, strollers, rekken en accessoires die worden verkocht in 19 landen.

Dutch Dog Design heeft vestigingen in Amerika en Nederland. In Nederland zijn de producten van Dutch Dog Design te koop bij verschillende fiets- en dierenspeciaalzaken en online winkels. Meer informatie vind je op: www.dutchdogdesign.com