MICHELIN POWER Competition profi racetube

Michelin Power Competition SC Tubular 19 profiel22-3-19. In de komende maand is de nieuwe MICHELIN POWER Competition racetube te koop. De nieuwe band voor veeleisende wielrenners is getest en goedgekeurd door het Franse wielerteam Cofidis Solutions Crédits.

 

 

Nadat hij flink op de proef is gesteld en is goedgekeurd door het Franse wielerteam Cofidis Solutions Crédits, zal de nieuwe MICHELIN POWER Competition tube vanaf april 2019 beschikbaar zijn op de markt. Deze tube is de nieuwste uitbreiding van het gamma MICHELIN POWER en bestemd voor de competitie. Doordat hij energie-efficiëntie, grip en duurzaamheid in zich verenigt, is hij gemaakt voor de meest veeleisende wielrenners.
Michelin Power Competition SC Tubular 19 profiel
De MICHELIN POWER Competition tube werd het ganse professionele wielerseizoen 2018 als raceband gebruikt door het team Cofidis Solutions Crédits en dit in de meest extreme omstandigheden. Het eerste seizoen met deze band leverde het team 54 podiumplaatsen, waaronder 21 overwinningen.
De tube is gemaakt van met aramide versterkt katoen en heeft een latex binnenband voor superieure efficiëntie en duurzaamheid. De nieuwe compound voor het loopvlak is afgeleid van het MICHELIN POWER Competition gamma en zorgt dat de band zeer efficiënt is op zowel droge als natte wegen. De kruislings geplaatste HiDensity Protek versterkingen bieden extra bescherming tegen lekrijden.
Michelin Power Competition SC Tubular 19 opbouw
Cédric Vasseur, Team Manager van het team Cofidis Solutions Crédits, zei het volgende over de prestatie van de banden: “We hebben succesvol met Michelin gewerkt aan een tube die niet alleen energie-efficiënt is, maar ook betrouwbaar als het gaat om bescherming tegen lekrijden. Een van de belangrijkste factoren voor het succes van deze band, was de beheersing van de bandenspanning. Het voelt als rijden op een luchtkussen, maar het belangrijkste is dat we geen lekke banden hebben!”
Ulrike Ristau-Hutter, Bicycle Tyre Division Manager bij Michelin, verklaarde: “Cofidis maakte een vliegende start en won afgelopen seizoen al meteen vanaf het begin races omdat de renners zich met deze banden veilig, gerustgesteld en vol vertrouwen voelden. Het partnership markeert onze terugkeer naar de top in de wielrennerij en naar de meest prominente wegraces. We zijn blij met het werk dat we samen hebben verzet en met alle overwinningen die we hebben behaald.”
Beschikbare afmetingen: 28’’- 23 mm / 28’’- 25 mm / 28’’- 28 mm.