Michelin wil de top bereiken in Down Hill 

Michelin Down Hill 19 wiel26-1-19. Michelin keert in 2019 terug in Downhill Mountainbiking. Daarbij heeft Michelin twee doelstellingen: kampioen worden op het allerhoogste niveau en de introductie van nieuwe banden voor 2020 voorbereiden.

 


Na in 2018 drie titels te hebben behaald in het Wereldkampioenschap Enduro, maakt Michelin dit jaar haar debuut in Down Hill met een belangrijk team: MS Mondraker. Het team bestaat onder andere uit Laurie Greenland die in het afgelopen seizoen drie keer het podium haalde, en uit Brook MacDonald die derde werd in twee rondes voor de World Cup.
Michelin Down Hill 19 rzij
Michelin neemt dus in 2019 met dit team deel aan kampioenschappen zoals de UCI MTB World Cup, Crankworx, en de UCI MTB World Championships die in augustus worden gehouden op de legendarische piste van Mont Saint Anne (Canada).
Door haar betrokkenheid bij deze hoogste klasse van het mountainbiken, wil Michelin wederom innovatieve oplossingen introduceren die voorzien in de behoeften van haar klanten. Het enige doel van de research, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Down Hill, is het kunnen aanbieden van nieuwigheden voor de karkassen en materialen voor Down Hill banden, maar ook voor MICHELIN Enduro, E-Bike MTB en Trail banden.
Michelin Down Hill 19 wielBij Down Hill afdalingen hebben de banden sterk te lijden. De inzet en de extreme snelheden in deze discipline vergen prestaties van een zeer hoog niveau als het gaat om de grip, de robuustheid, de wendbaarheid en aanpassingsvermogen aan verschillende typen terrein. Om aan deze behoeften te kunnen beantwoorden, heeft Michelin een reeks van DH-banden ontwikkeld onder de naam de “Racing Line”: MICHELIN DH22, MICHELIN DH34 en MICHELIN DH MUD. Deze werden ontwikkeld in samenwerking met grote kampioenen zoals Nicolas Vouilloz (tienvoudig Wereldkampioen Down Hill) en Sam Hill (drievoudig Wereldkampioen Down Hill, tweevoudig Wereldkampioen Enduro). Dit seizoen zal het MS Mondraker team op deze banden rijden. In 2020 komen de nieuwe banden dan op de markt.