Fiets en Wandelbeurs toont veel noviteiten

FWB 18 love bike28-2-18. Elk jaar zijn er weer noviteiten te ontdekken op de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Het aanbod op fietsgebied is bij deze editie op 2, 3 en 4 maart weer enorm gevarieerd.

  

Dit jaar werkt de beurs weer samen met E-bike Xperience. Maar liefst vier fietsparcoursen zijn in de hallen 1 - 4 ingericht: voor e-bikes/fietsen, speed pedelecs, mountainbikes en kinderfietsen. En natuurlijk presenteren de aanwezige merken hun nieuwste modellen die voorzien zijn van de nieuwste snufjes.

Santos Travel Lite+
De Travel Lite+ is de nieuwste aanwinst in de Santos-stal; geschikt voor op reis, maar ook een trouwe metgezel voor naar het werk of de supermarkt. Uitgerust met Pinion-versnellingsbak, riemaandrijving en krachtige schijfremmen. En de Lite+ is ook 'E-bike ready', je kunt haar desgewenst ombouwen tot e-bike. Nieuw bij Santos zijn verder de extra dikke XL-remschijven, waarmee je langdurig en stabiel kunt remmen.

FWB 18 santos travel lite

Titanium Avaghons
Het Rotterdamse Avaghon trekt de aandacht met titanium vakantiefietsen onder de noemer Avaghon X29 Titanium. Aangezien de vraag naar e-vakantiefietsen toeneemt, neemt het merk dit jaar ook de X29E op in het assortiment, een sterke en stijve elektrische fiets die geschikt is voor tochten met bepakking. En dat is nog niet alles, Avaghon lanceert eveneens de X27.5. Met de 62 mm brede banden 27.5 inch velgen is dit paradepaardje zeer geschikt voor offroad-fietsvakanties.

FWB 18 avaghon

Idworx
Ook idworx speelt in op de groeiende vraag naar vakantiefietsen die voorzien zijn van elektrische ondersteuning. Uit de kraamkamer van dit merk komt de oPinion Ti BLT-E. Een titanium vakantiefiets met Pinion-transmissie en Neodrives motor waarmee je met een veilig gevoel de wereld kunt veroveren. Uiteraard is ook dit paradepaardje helemaal te customizen.

FWB 18 idworx opti blt e

Trikes
Natuurlijk zijn er naast de zitfietsen ook andere modellen te zien. Op het Ligfietsplein zijn juweeltjes van gestroomlijnde bolides verzameld. Naast dit plein staan de trikes en quads van Hartlanders’ Trike en TrikExplor te blinken. En wat te denken van de Lopifit, de fiets waarop je wandelt? Markant is verder de elektrische bamboefiets en solar-fietskar van de Belg Grégory Lewyllie op het Fietstechniekplein. In juni begint hij met die combinatie aan een epische tocht naar het Chinese Guangzhou (Kanton) en terug.

Love Bike
De liefde voor het fietsen uit zich op vele manieren. Neem de Love Bike, met een frame in de vorm van een hart. Dit staat symbool voor fietsen, passie voor het leven en respect voor elkaar, aldus de ontwerpers. Bovendien kan de bezitter op de bovenbuis de naam van de partner laten graveren. Als dat geen echte liefde is… 

FWB 18 love bike

Kijk voor de standnummers en de voorlopige deelnemerslijst op: www.fietsenwandelbeurs.nl.  

Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs geeft ook toegang tot E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux.