Nick Sanders reed op een Yamaha Wabash RT de wereld rond

11-6-24. Yamaha-ambassadeur en avonturier Nick Sanders MBE is thuisgekomen in Groot-Brittannië na het succesvol voltooien van een ongelooflijke solo-reis rond de wereld op de Yamaha Wabash RT eBike, een primeur voor een elektrische fiets.
Yamaha-NICKS-ANDERS-24-Londen-Big-Ben.jpg

Nick's laatste reis, al jarenlang Yamaha-ambassadeur, beroemd om zijn vele recordbrekende expedities per fiets en op Yamaha-motorfietsen, was wederom een ​​wereldprimeur die hem in 270 dagen door 27 landen en 32.200 km voerde.

Het project is tot stand gekomen tussen Nick en Yamaha Motor Europe om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Wabash RT te demonstreren als vlaggenschip van Yamaha eBike-ontwerp, en als bewijs van Yamaha's positie als toonaangevende innovator op het gebied van persoonlijke mobiliteit. Nick's doel vanaf het begin was om gemiddeld 160 km per dag af te leggen, waarbij hij het meeste zou halen uit het op grind gerichte ontwerp van de Wabash RT en de PWseries ST-aandrijfeenheid die puur avontuurlijk rijden mogelijk maakt.
Yamaha-NICKS-ANDERS-24-portret.jpg

Nick's reis begon op 15 september 2023 bij Yamaha Motor Europe in Amsterdam, vanwaar hij Europa en het Midden-Oosten doorkruiste. Zijn volgende etappe was 6.000 km door India en Nepal, gevolgd door Zuidoost-Azië over 4.400 km. Vanuit Azië vertrok hij naar Australië, gevolgd door Japan en Nieuw-Zeeland voordat hij de VS binnenkwam voor een rit van de west- naar de oostkust. Tijdens de laatste etappe van zijn epische expeditie arriveerde Nick in Portugal, waar hij vervolgens door Frankrijk reed en kort deelnam aan de Giro-E met Team Yamaha in Italië, voordat hij uiteindelijk eindigde waar hij begon bij YME, 270 dagen tot zijn eerste zetje van de pedaal.

Acht maanden nadat hij vanuit Nederland was vertrokken voor zijn historische reis, was het laatste deel van Nicks reis een korte fietstocht over de Westminster Bridge naar het centrum van Londen. Vanuit de Britse hoofdstad reisde hij vervolgens naar Wales, waar hij een einde maakte aan alweer een recordbrekende Yamaha-expeditie waar Nick zo beroemd en gerespecteerd voor is geworden.

Toen Nick opnieuw een wereldprimeur behaalde en uiteindelijk thuiskwam, dacht hij na over zijn gedenkwaardige reis: “Wat een ervaring was het! Ik heb nu een aantal wereldreizen gemaakt en om de eerste te zijn die dit ooit op een eBike en met Yamaha heeft gedaan, is voor mij heel speciaal. De wereld ziet er zo groot uit vanaf een fietsstoeltje en de aard van een reis als deze, waarbij je vrij snel door landen gaat, zorgt ervoor dat je gewoon terug wilt komen en ze ten volle wilt ervaren.”
Yamaha-NICKS-ANDERS-24-Londen-reuzenrad.jpg

Ook Nick was vol lof over de Wabash RT, in zijn woorden de “echte ster van de show”: “Deze reis ging niet echt over mij; het ging over de fiets. de Yamaha Wabash RT meenemen op de ultieme wegtest en bewijzen dat het een van de meest robuuste eBikes is die ooit zijn gemaakt. Ik denk dat ik nu vol vertrouwen kan zeggen dat ik dat heb bewezen!

De Wabash RT was de hele tijd werkelijk foutloos, ik moest elke dag hard werken, maar de motor was er altijd – het was de echte ster van de show! Ik heb altijd bewondering gehad voor de bouwkwaliteit en het voortreffelijke ontwerp van Yamaha, en dit was niet anders.”

Bekijk de reis van Nick Sanders op de sociale mediakanalen van Yamaha.