Fiets en Wandelbeurs neemt je mee de natuur in

28-1-24. Fietsen en wandelen is leuk, gezond en het voert je langs de mooiste plekjes in de natuur.
FWB-24-fietsparcours.jpg

Ontdek op de Fiets en Wandelbeurs (23, 24 & 25 februari) en E-bike Challenge in Jaarbeurs Utrecht een wereld aan fiets- en wandelmogelijkheden, bekijk het nieuwste outdoormateriaal en test de mooiste fietsbolides, e-bikes en speedpedelecs.

Themaland Polen
Polen is dit keer uitverkoren tot themaland van de Fiets en Wandelbeurs. Een verrassend groene bestemming die fietsers en wandelaars veel te bieden heeft: prachtige landschappen, 23 nationale parken, bijzondere ontmoetingen met wilde dieren en talrijke bezienswaardigheden. In het themalandpaviljoen kom je meer te weten over de mooiste routes in Polen. Ook is er een aparte Polen Zaal (Zaal 3), waar je drie dagen lang lezingen over fietsen en wandelen in Polen kunt volgen.

Honderden vrijwilligers en informanten
Ruim 250 vrijwilligers staan gedurende het beursweekend paraat om iedereen van advies te voorzien op infomarkten voor fietsers, wandelaars en pelgrimsreizigers. Wat zijn de beste routes, waar kan ik overnachten, wat moet ik allemaal meenemen? Het beste advies krijg je hierover in een persoonlijk gesprek met collega-fietsers of –wandelaars. En kom alvast in de vakantiestemming op het trekkersveld en inspiratieplein. Wie weet doe je daar nieuwe ideeën op voor je volgende avontuur of tocht.
FWB-24-SANTOS_reisfietsen.jpg

Ruim 120 lezingen en presentaties
Frank van Rijns laatste tocht door Zuid-Amerika, de kunst van wandelen volgens publicist Wim Huijser, workshops over het lopen op barefoot-schoenen en gps-navigatie, de mooiste lelijke plekken van Nederland… Er zijn ruim 120 presentaties in het beursweekend, te veel om op te noemen. Zaal 1 en Zaal 2 staan dit keer in het teken van het thema ‘vestingsteden en verdedigingslinies’. Onder meer de Iron Curtain Trail, Muur van Hadrianus-route, Stelling van Antwerpen, Limes, Frontlijnroute en de Oude Hollandse Waterlinie passeren de revue.

E-bikes testen op de E-bike Challenge
Ben je toe aan een (nieuwe) e-bike of speedpedelec? Dan kun je terecht op de E-bike Challenge, het grootste indoor e-bike-testevent van Nederland. Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs geeft ook toegang tot de Challenge, en omgekeerd. Op het grote e-bike-parcours van 1,5 km en de speedpedelec lane kun je de nieuwste modellen testen: van e-vouwfietsen, tot e-toerfietsen en e-stadsfietsen tot de snelle speedpedelecs. Deze laatste categorie, met een maximumsnelheid van 45 km/u, is ideaal voor woon-werkverkeer. Nooit meer in de file!
FWB-24-tentenveld.jpg

Fietsroute van het Jaar
Traditioneel is op de beurs ook de uitreiking van de trofee voor de Fietsroute van het Jaar. Vijf genomineerden zijn nog in de race voor de onderscheiding voor de ‘beste fietsroute van 2024’. Het gaat om de Van Gogh Drenthe Fietsroutes (Nederland), La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). Op vrijdag 23 februari, vanaf 10.30 uur, klinkt in Zaal 2 het bekende ‘And the winner is…’