Horecava Innovation Award 2022 nominaties in vier categoriën

Horecava Innovation Award 2020 winnaars1-12-21. Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomineerde innovaties voor de Horecava Innovation Award 2022.

 

 

De Horecava Innovation Award is dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.
Horecava Innovation Award 2020 winnaars

Verreweg de meeste innovaties vielen wederom in de categorie Food & Beverage. Dit jaar werden in deze categorie veel inzendingen gedaan voor veganistische producten. In de categorie Equipment & Services alsook Digital, Apps & Social media zag de jury de nodige inzendingen die inspeelden op het personeelstekort. Bij de categorie Concepts, Interior & Design veel aanbod voor circulaire producten en – diensten.

Hayk Simons (Juryvoorzitter Horeca Innovation Award) over de inzendingen: “Ook of juist in deze bizarre coronatijden blijkt er veel aandacht te zijn voor innovatie in onze foodservice branche die zo onder druk staat. Bijzondere inzendingen die inspelen op de huidige complexe vraagstukken zoals personeelstekort, omzet- en margeverlies, beleving/kwaliteit en bijvoorbeeld hygiëne. En in alle categorieën volop aandacht voor de aarde en haar klimaat. Chapeau voor alle inzenders en de genomineerden.“

Na het bekijken van tal van filmpjes, zorgvuldig proeven, keuren en testen, kwam de onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot zestien veelbelovende genomineerden.

Nominaties Horecava Innovation Award 2022

Categorie Concepts, Interior & Design
Sugo Pizza, Het SUGO Delivery & To Go - franchise concept
Conpax BV, Folia - papieren bestek
Satelliet Meubelen BV, SUM (Still Usable Materials) - stoelen van gerecyclede materialen
Yousea, YouSea 'Clean Your World' - schoonmaken zonder plastic flessen

Categorie Digital, Apps & Social Media
Yourselv, Het Houtse Meer / de houthallen - innovatieve hospitality tools en software
Digital Chef, Digital Chef VR learning - 3D learning app over warenkennis
Scanfie, Scanfie - alles-in-1 bestelsysteem voor horeca
Event Venue Digital Coöperatie UA., HD Venues - digitale 3D-versie van bijeenkomstlocatie

Categorie Equipment & Services
ENJAY, Lepido by Enjay - energie terugwinsysteem speciaal voor restaurants
Kitchen create, SmartVide - SmartVide, de onmisbare hulp in de keuken
Ozarka BV, Ozarka and Deliverzero. nl - Reusables as a Service
Stylepoint BV, SmartServant en Fulin Robot Technologie BV, Bellabot - robots voor serveren, begeleiden en afruimen

Categorie Food & Beverage
D’Arta, Greens Cuisin‘easy Indian Summer - bevroren koude maaltijdsalade
Natulatte BV, Natulatte Oat Latte en Choco Latte - vegan topping en cacaomix voor vendingmachines
Food Things, VOL5 'Jus de Vegetable - vegan saus met alle kenmerken voor een Jus de veau
GreenPro International, Zero Egg - plantaardig, vloeibaar 'ei'

Het Octrooicentrum Nederland staat de jury en alle genomineerden bij met advies.

Bekijk hier alle nominaties.

Bekendmaking winnaars
De uitreiking vindt plaats op maandag 10 januari 2022*. Op die dag worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos bekend gemaakt. De overall winnaar mag rekenen op een fraaie wisselbeker, eeuwige roem en volop aandacht in de media.

*Dit jaar zal, door het verschuiven van Horecava 2022, de uitreiking van de prijzen op een alternatieve maar feestelijke wijze plaatsvinden.

Duurzaamheid Award Karel de Vos
Duurzaamheid Award Karel de Vos gaat naar de meest duurzame innovatie, die nieuwe kansen biedt voor ondernemers. Alle inzendingen maken kans. De fraaie Vostrofee is vernoemd naar de in 2012 overleden eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Hij nam exact 20 jaar geleden, in opdracht van RAI Amsterdam, het initiatief voor deze belangrijke en nog steeds hyper-actuele innovatiewedstrijd voor de Horeca.

Over Horecava
Horecava is hét platform voor de foodservice industrie. Horecava ondersteunt 365 dagen per jaar - online - horecaondernemers en beslissers in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen. Daarnaast brengt Horecava jaarlijks in januari de grootste Nederlandse vakbeurs voor horecaprofessionals; 4 dagen lang alles over eten, drinken en buitenshuis slapen, voor en door professionals in de foodservice industrie. Circa 55.000 horecaprofessionals van ruim 30.000 geïnteresseerde bedrijven bezoeken het event, op zoek naar trends, inspiratie en innovatie. Zien, horen, voelen en proeven staat centraal op de Horecava, naast waardevolle, persoonlijke ontmoetingen.

Horecava is ook te volgen op Instagram, Facebook en Linkedin.