Alain Caron telt af naar opening van aspergeseizoen

Alain Caron 20 portret4-3-20. Aan het eind van deze maand worden de eerste asperges verwacht. TV-kok Alain Caron verheugt zich er nu al op. Hij gaat de opening van het aspergeseizoen vieren door een grote groep de veelzijdigheid van het 'Witte Goud' te laten proeven.

 



De lente hangt in de lucht. Traditioneel hét moment waarop de eerste asperges worden gestoken. Dit jaar luiden we het seizoen op een bijzondere wijze in. Om de start van het consumenten aspergeseizoen te vieren, wordt een kistje piependverse asperges met gepantserd waardetransport naar Amsterdam gebracht en overhandigd aan tv-kok Alain Caron.
Alain Caron 20 asperge

TV-Chef leert jongvolwassenen koken
De allereerste steek van dit jaar gaat, rechtstreeks van de teler per waardetransport, naar tv-chef Alain Caron in Amsterdam. In kookstudio Keizer Culinair gaat hij aan de slag met vijftig jongvolwassenen – de generatie die wél lekker wil eten maar steeds minder in de keuken staat.

Koken met het witte goud
Onderzoek wijst uit dat Randstedelingen (20-35) minstens een paar keer per week buiten de deur eten, stoommaaltijden kopen of kant-en-klaar diners in de supermarkten, naar de snackbar rennen óf iets bestellen bij Thuisbezorgd.nl. Koken is ingewikkeld en duurt lang, zo is de gedachte onder de jonge garde. Gevolg: de asperge-eter vergrijst.

Caron (TV chef BinnensteBuiten, cuisinier, en Masterchef jurylid) gaat met de opening van het aspergeseizoen het tegendeel bewijzen: zelf asperges koken is niet moeilijk, lekker en ook gewoon leuk. Het witte goud wordt door de chef-kok bovendien geroemd om de veelzijdigheid én het gemak. Bij uitstek dus dé groente die jongeren weer aan het koken krijgt.
Alain Caron 20 portret

Wat van dichtbij komt is vers
De asperge is één van de laatste echte seizoensgroente in Nederland en dus altijd écht vers. Dankzij de zachte temperaturen dit jaar begint het aspergeseizoen vroeg. Het einde van de oogst staat traditiegetrouw vast: 24 juni, met het feest van Sint Jan.

Wordt vervolgd.

Bezoek de website van het Nederlands Asperge Centrum voor meer informatie  over het 'Witte Goud' en heerlijke recepten met asperges.