De Kromme Dissel ontvangt 49e Michelinster

Fletcher Kromme Dissel 20 chefkok Tonny Berentsen16-1-20. Voor de langste aaneengesloten periode in Nederland is het team van restaurant De Kromme Dissel erin geslaagd om de felbegeerde Michelinster in bezit te houden. Dit is een bijzondere en unieke prestatie te noemen!

 


Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van een Michelinster. Restaurant De Kromme Dissel heeft hiermee opnieuw een record gezet. “Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al 49 jaar waardeert met een ster” vertelt chef-kok Tonny Berentsen, die enorm trots is op zijn team.
Fletcher Kromme Dissel 20 keukenbrigade

Een spannend jaar
“We hebben een goed jaar achter de rug met hoge gastenwaarderingen. Toch was het dit jaar extra spannend vanwege de overname begin 2019 door hotelketen Fletcher Hotels. Het is lastig inschatten hoe een organisatie als Michelin kijkt naar een overname door zo’n grote partij. Fletcher Hotels is ons het afgelopen jaar fantastisch van dienst geweest en heeft ons op alle vlakken ondersteuning gegeven om te kunnen doen wat we leuk vinden en waar we bij De Kromme Dissel goed in zijn. Deze 49ste ster is een kroon op ons werk! Het prolongeren van de Michelinster is een geweldige prestatie van het hele team. Samen gaan we ons het komende jaar richten op en keihard knokken voor die 50ste!” aldus Tonny Berentsen.
Fletcher Kromme Dissel 20 chefkok Tonny Berentsen

Vanuit een klassieke Franse basis, modern en internationaal
Het hechte team van De Kromme Dissel kookt met veel warmte en toewijding en de drang om continue te blijven verrassen en vernieuwen. Er wordt gekookt met een klassieke Franse basis, modern en internationaal, steeds aangepast aan de tijd. Zij worden voor de spectaculaire gerechten geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de vier seizoenen leveren. Tijdens iedere lunch en diner beleven de gasten een zo breed mogelijk smaakpalet.

In de Saksische boerderij aan de rand van het bos in Heelsum branden elke avond zeventig kaarsen. De chef-kok presenteert de menukaart en vanaf dat moment begint het feest voor de zintuigen, waar gasten uit alle windstreken al ruim 50 jaar van kunnen genieten en wat Michelin maar liefst 49 jaar waardeert met een ster.

Een gegarandeerde beleving voor elke gast
Dat is waar het gehele team in al het handelen naar streeft! De gastvrijheid, passie voor producten, het koken, de entourage, het verhaal en….de gast. “De gast is het mooiste dat er is. De Michelin Gids komt uit het oogpunt van de gast. Het is uiteindelijk een boekje voor gasten, niet voor restaurateurs. Eigenlijk is het dan ook een bekroning vanuit onze gasten. Dat maakt deze 49ste ster extra bijzonder” zegt Wijnmeester, sommelier en maître Ronnie Brouwer.

U bent van harte welkom bij restaurant De Kromme Dissel, onderdeel van Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, om u even helemaal in de watten te laten leggen en de passie zelf te ervaren. Dat kan bijvoorbeeld tijdens deze gure dagen met een ‘Winterlunch Deluxe’. Laat u opwarmen door de uitmuntende gastvrijheid en voortreffelijke gerechten, neem plaats geniet!

De Kromme Dissel is geopend voor lunch van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur en voor diner van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur. Het is restaurant is gevestigd op de Klein Zwitserlandlaan 5, 6866 DS in Heelsum. Lees meer op Sterrenrestaurant De Kromme Dissel of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Kromme Dissel by Fletcher Hotels
Sterrenrestaurant De Kromme Dissel, gevestigd bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, is sinds 1 januari 2019 onderdeel van Fletcher Hotels. Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen met bijna 100 unieke hotels die allen zijn gelegen op de mooiste locaties door heel Nederland. De hotels liggen onder andere in de duinen, de heuvels van Limburg en in historische steden. Fletcher Hotels is al acht jaar op rij gekozen tot ‘Populairste Hotelketen van Nederland’. Er zijn ruim 4000 mensen werkzaam bij Fletcher Hotels. Meer informatie: www.fletcher.nl