Horecava Innovation Award 2020 voor Gold & Green

Horecava Innovation Award 20 Gold Green13-1-20. Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2020 is Gold & Green met het product Pulled Oats. Dit kenmerkende alternatief voor vlees wordt gezien als een grensverleggend product. Er waren ruim 170 ingezonden innovaties.

 

 

Pulled Oats is gebaseerd op slechts drie basis ingrediënten en is in hoge mate smaak-absorberend met een vlezige bite. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. Tijdens de feestelijke opening van Horecava 2020 in RAI Amsterdam op 13 januari werden de prijzen uitgereikt.

Uit de ruim 170 ingezonden innovaties heeft de jury zestien producten en diensten genomineerd na een eerste jury-ronde. In een tweede ronde pitchten de gelukkigen hun producten en diensten bij de jury.

Overall Winnaar
Pulled Oats is volgens de negentien koppige deskundige jury grensverleggend waarbij de technologische innovatie opvallend is. De schappen in de supermarkten worden steeds meer gevuld met vleesvervangers en de consument krijgt steeds meer keuze. De verwachting is dat de markt van vleesvervangers ook in 2020 groeit met 10%. ‘Deze winnaar heeft de jury keer op keer verrast. Het laat zien dat het een kwalitatief hoogwaardig ontwikkeld product die een unieke smaakervaring creëert. Bijzonder is dat dit volwaardige plantaardige vleesalternatief bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het product is eenvoudig toepasbaar. Een echte duurzame innovatie en daarom een terechte winnaar in de categorie Food & Beverage en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2020’.
Horecava Innovation Award 20 Gold Green

Winnaar categorie Equipment & Services
In de categorie Equipment & Services komt Booq QR-Bestellen van Eijsink uit Hengelo als winnaar uit de bus. ‘Deze winnaar versmelt verschillende deelinnovaties in een totaal ontzorgpakket en verbetert hierdoor het ondernemen in de horeca. Een oplossing voor de personeelsproblematiek, hogere omzet, betere marges en een moderne beleving. Een prachtig geïntegreerde innovatie.’ aldus de jury.

Winnaar categorie Concepts, Interior & Design
De jury van deze categorie bestempelt The Lucky Cup van You Lucky Bird uit Apeldoorn als grote winnaar. ‘The Lucky Cup is een zeer doordacht en duurzaam totaal concept. Aan het einde van de keten wordt er een circulaire oplossing geboden voor een enorme berg koffieafval middels een zeer hoogwaardig product dat geheel is doorontwikkeld én aan het begin van de koffieketen wordt er structureel geïnvesteerd in de educatie van de koffieboeren van morgen.’ aldus de jury.

Winnaar Digital, Apps & Social Media
In deze categorie is Gangmakers de winnaar met De Hospitality App en Community. De jury laat weten: ‘Met Gangmakers creëer je als ondernemer je eigen groep ambassadeurs die je beloont als ze (eerder) naar je café of restaurant komen. Het is een veelbelovend platform dat op een slimme manier tegenwicht biedt aan de trend om steeds later ‘uit’ te gaan.’

Karma Shoarma wint Duurzaamheid Award Karel de Vos
Deze winnaar is gekozen uit alle genomineerden van de Horecava Innovation Award. ‘Blij verrast door smaak en structuur van deze spit roasted knolselderij-shoarma,’ volgens de jury. ‘In de stoere foodtrucksetting zal dit vleeseters bewegen richting plantbased snacken. Op basis van lokale producten, vrijwel no waste geproduceerd; een ultiem duurzame winnaar!’ Duurzaamheid Award is vernoemd naar oprichter en eerste voorzitter van de Horecava Innovation Award.

*Meer info over de winnende producten en contactgegevens zie https://www.horecava.nl/trendlab/hia-winnaars/

Over Horecava
Horecava is dé grootste, innovatieve en inspirerende vakbeurs in Nederland voor de wereld van buitenshuis eten, drinken en slapen, gehouden van 13 tot en met 16 januari 2020 in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn en Youtube.
Horecava 2020 logo