Massale stijging verkoop van caravans en campers

Camper18-7-20. Vakantiegangers in Nederland trekken massaal op pad met een camper of caravan. Dit is af te leiden uit het aantal zoekopdrachten naar campers en caravans op Marktplaats.

 

 

Deze zoekopdrachten zijn alleen in de maand juni al toegenomen met 78% ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Zo werd er in juni 218.735 keer gezocht op caravans en/of campers. Op dit moment staan er zo’n 98.540 camper en caravan advertenties op het platform; een toename van 16% ten opzichte van vorig jaar. Het restylen van een tweedehands caravan of camper wordt dan ook steeds populairder in Nederland.
Camper

Ondanks dat steeds meer Europese landen hun grenzen openen voor toeristen, blijven veel Nederlanders deze zomer in eigen land, meldt toerismebureau NBTC. Hier zijn allerlei redenen voor. Zo vindt de een het veiliger om thuis te zijn en vrezen anderen om niet meer naar huis te kunnen door een nieuwe COVID-19 uitbraak.

Daarnaast is ook het consumentenvertrouwen na de COVID-19 crisis met een recorddaling afgenomen. Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Consumenten zijn pessimistischer geworden over hun financiële situatie en houden daarom sneller de hand op de knip. Genoeg redenen voor Nederlanders om massaal in eigen land op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld met een camper of caravan, die je gemakkelijk op Marktplaats kunt scoren. Van een Kip caravan die vraagt om opgeknapt te worden tot een luxe camper waar niks meer aan gedaan hoeft te worden: het aanbod is enorm. Wanneer je eenmaal een caravan of camper hebt gescoord, dan kan het opknappen beginnen. Marktplaats geeft een aantal handige tips.

Pimp je caravan of camper
Een caravan opknappen is natuurlijk een leuke klus, maar belangrijk is om ervoor te zorgen dat de caravan 100% waterdicht is. Niets is vervelender dan regen in een net aangeschafte camper of caravan. Gezien het onvoorspelbare klimaat in Nederland is de kans op regen dan ook geen uitzondering. Een waterdichte camper of caravan begint bij het controleren van alle kit. Zeker bij wat oudere modellen is het geen luxe om deze te vervangen.
Is de caravan eenmaal waterdicht, dan is het tijd om de caravan of camper naar smaak in te gaan richten. Begin daarom met het maken van een moodboard. Welke kleuren, stijl en stoffen vind je mooi om te gebruiken bij het opknappen van je camper of caravan? Zo kun je overzichtelijk aan de slag. Naast het opknappen is natuurlijk ook fijne en comfortabele camping gear belangrijk. Ga je voor een model met ingebouwde bankjes? Of kies je toch liever voor een losse luxere variant van de campingstoel.
Heb je geen zin of tijd om de gehele camper of caravan op te knappen? Dan kom je met een paar kleine aankopen en aanpassingen ook al een heel eind. Denk hierbij aan nieuwe gordijntjes, kussentjes voor op de bank en gezellige kaarsjes of een nachtlampje. Ook op Marktplaats vind je veel accessoires voor je nieuwe camper of caravan.
Vergeet bij een camper daarnaast niet om minstens om het jaar de olie te vervangen. Oudere olie smeert minder goed wat zorgt voor een hoger brandstofverbruik. Daarnaast wordt oude olie dik waardoor de doorvloeiing van de olie moeilijker wordt en de motor kan oververhitten of zelfs kan vastlopen.

Ontdek de onontdekte parels van Nederland
Eenmaal klaar met opknappen begint de road trip. Zoals een route van de meest noordelijke provincie tot de meest zuidelijke van ons land. Start de route in Groningen. Vervolgens vertrek je in zuidelijke richting, naar het oosten van het land. Ga bijvoorbeeld voor een camping vlak in de buurt van Enschede. Vervolgens gaat de reis verder naar de meest zuidelijke provincie: Limburg. Een leuke tip voor Limburg zijn de De Heldense Bossen, of de historische binnenstad van Maastricht. 

Ook de Nederlandse kust kan niet ontbreken tijdens een rondreis door Nederland, zoals Oostkapelle. Zelfs onze vorstin laat deze badplaats niet aan zich voorbij gaan. De reis eindigt nabij de kaasmarkt in Edam. Hollandser kan haast niet! Daarnaast is Edam een ideale uitvalsbasis voor zowel Volendam als Enkhuizen. 

Tot slot hebben we een aantal leuke campings langs de route op een rij gezet. En goed nieuws: al deze campings hebben deze zomer nog een plek vrij!

Camping Lauwersoog
Deze camping ligt direct aan het Lauwersmeer en de Waddenzee. Precies op de grens tussen de provincie Groningen en Friesland. Kortom: je kunt hiervandaan alle kanten op.

Strandbad Edam
Op deze gezellige familie camping kampeer je direct aan het IJsselmeer nabij het historische hart van Edam. In Edam vind je de eeuwenoude kaasmarkt die zeker een bezoekje waard is. Daarnaast ben je zo in Volendam en ook Enkhuizen met zijn historische landschappen ligt om de hoek.

Minicamping Lugtenburg
Wil je gaan voor een oase van rust? Dan zit je op deze camping in Oostkapelle helemaal juist. Tussen het bos en het strand kom je hier volledig tot rust.

De Heldense Bossen
Zin in meer actie en vertier? Dan is camping de Heldense Bossen in Helden ideaal. Met een groot buitenzwembad, dierenpark en supermarkt, hoef je het park haast niet meer af.

Ook zin gekregen om op avontuur te gaan met een camper of caravan? Kijk dan eens op Marktplaats waar je een ruim aanbod campers en caravans vindt.