Ford Big Nugget Concept werelddebuut in Düsseldorf

Ford Big Nugget Concept 19 rv3-9-19. 13 m3 interieurruimte. Een stahoogte van ruim twee meter. Aparte doucheruimte, slaapkamer en kitchenette. De Ford Big Nugget camper doet zijn naam eer aan.

 

Eerder dit jaar presenteerde Ford de nieuwe avontuurlijke Transit Custom Nugget. Tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf werd zijn grotere, nog veelzijdigere en ruimere broer, de Big Nugget Concept onthuld. Net als het productiemodel Transit Custom Nugget heeft Ford de Big Nugget Concept samen met camperspecialist Westfalia ontworpen. De zes meter lange Big Nugget Concept is gebaseerd op de Ford Transit. Hij heeft de lange wielbasis en extra hoog dak en biedt 13 m3 aan interieurruimte met een stahoogte van meer dan twee meter.
Ford Big Nugget Concept 19 rv

De Big Nugget Concept maakt handig gebruik van de extra interieurruimte en biedt vier duidelijk gedefinieerde functionele ruimtes. Zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel kan omgedraaid worden waarna er een comfortabele woon- en eetruimte ontstaat. In het midden van de camper bevindt zich een aparte doucheruimte met een toilet en wastafel. Ook de kitchenette is centraal in de camper geplaatst en is onder meer voorzien van een 2-pits gaskookplaat, een grote wastafel en een koelkast met een inhoud van 70 liter. Achter in de camper kunnen twee volwassenen de nacht comfortabel doorbrengen in een twee meter lang tweepersoonsbed. Ook in de woonruimte vinden twee volwassenen desgewenst een aangename slaapplek.

Met de Big Nugget Concept onderzoekt Ford de mogelijkheid van een Europese marktintroductie van de camper, naast de pas geïntroduceerde Transit Custom Nugget. De nieuwe Ford Big Nugget Concept is tijdens de Caravan Salon te zien in Hall 14, stand D 40. De kampeerbeurs duurt nog tot en met zondag 8 september 2019.