Titus Vriend is eerste Nederlands kampioen eFoilen

NK eFoilen 21 podium21-8-21. Het eerste Nederlands Kampioenschap eFoilen heeft succesvol plaatsgevonden aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. Op dit event was er een spannende strijd tussen 20 eFoilers.




In een spannende knock-out wedstrijd kwamen Titus Vriend co-founder van Flying Fish eFoils, en Kwint van den Berg (die zelf eFoils bouwt) in de finale tegen elkaar uit. Titus Vriend bleek de snelste en mag zich nu 's lands allereerste Nederlands Kampioen eFoilen noemen!
Titus Vriend Flying Fish eFoils. Eerste plaats Nederlands kampioen 21

Wat is eFoilen?
eFoilen is de nieuwste sensatie op het gebied van watersport. Het is een vorm van surfen waarbij je een bóven het water vliegt door middel van een mast met draagvleugel en een elektrisch aangedreven propellor.
Kwint van den Berg

De eFoil wordt bestuurd met een afstandsbediening in je hand die via bluetooth met het board is verbonden. Bij de juiste snelheid en gewichtsverplaatsing komt het board uit het water. Door verminderde weerstand wordt de snelheid hoger en ervaar je een gevoel van zweven boven het water.
NK eFoilen 21 podium

Tijdens dit NK zijn er snelheden tot wel 35 km/h behaald.

Organisatie
Initiatiefnemers zijn Flying Fish en Red Bull. Flying Fish is de grootste leverancier van eFoils in Europa. Met zes eFoil scholen tevens het grootste eFoil platform voor lessen in Nederland.