CORUM goed voorbereid voor Vendée Globe 2020

Corum Vendée Globe 20 rzij30-8-20. Met minder dan 100 dagen te gaan voor de start van de Vendée Globe in Les Sables-d'Olonne richt Nicolas Troussel zich op dat ene doel: optimaal voorbereid aan de start verschijnen op 8 november in het Franse Les Sables-d'Olonne.

 

 

Daarbij weet hij zich gesteund door zijn team van 14 mensen waaronder Nicolas Lunven, tweevoudig winnaar van de Solitaire du Figaro. Wedstrijdzeiler Nicolas Lunven is tweevoudig winnaar van de Solitaire du Figaro, de beroemde solo zeilrace, voorheen Course de l'Aurore geheten. Nicolas Lunven: “Ik ben bij het Corum-team gekomen na de Transat Jacques Vabre over de Atlantische Oceaan die ik samen met Kevin Escoffier heb gedaan op de Imoca PRB. Ik vind het geweldig om deel uit te mogen maken van een team dat deelneemt aan de Vendée Globe. Nicolas Troussel en ik kennen elkaar al heel lang: we hebben samen geracet in de Tour de France en tegen elkaar geracet in de Solitaire du Figaro.”

De Vendée Globe wordt gezeild in boten van het type IMOCA Open 60, ook wel Open 60 genoemd. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit boten van 60 voet lang (18,28m). Deze IMOCA’s zijn geheel gebouwd van koolstofvezel en voorzien van een rotatiemast voor een betere aanstroming van het grootzeil en gelden als het summum in offshore wedstrijdzeilen in monohulls. In het oog springend zijn de foils (draagvleugels) die de boot tijdens het zeilen voor het grootste deel uit het water tillen.
Corum Vendée Globe 20 rzij
Van de meer dan dertig boten die op 8 november vertrekken, zullen er negentien kunnen profiteren van de voordelen die deze foils met zich meebrengen, naast de stuurmanskunst, de vorm van de romp en het gewicht van de boot. Bij de boten met foilers uit het jaar 2020 zijn er twee typen mogelijk: de C-vormige foilers zoals van de CORUM L’Epargne, HUGO BOSS, Arkéa-Paprec en L'Occitane en Provence, en de L-vormige foilers zoals op de Charal, LinkedOut, Apivia of PRB, MACSF en Sea-Explorer - Yacht Club de Monaco. Beide foilervormen hebben eigen karakteristieken, maar de Vendée Globe is een non-stop solo rond-de-wereld race vol onzekerheden waarbij het nu eenmaal niet mogelijk is om altijd te ‘vliegen’ met de draagvleugels. Weer, wind en ijs zullen het de schippers lastig maken.

Frédéric Puzin, voorzitter van CORUM, over de deelname van de CORUM L’Epargne aan de Vendée Globe 2020: “Performance, commitment en risicomanagement zijn onderdeel van ons dagelijkse werk en van de waarden die besloten liggen in het CORUM DNA. In de zeilsport vinden we diezelfde waarden terug en Nicolas is voor ons de perfecte schipper om onze waarden uit te dragen over de wereld.”

Bekijk het logboek van Nicolaas Troussel hier:
Logbook-video #4 van Nicolas Troussel

Logbook-video #3 van Nicolas Troussel

Lees het profiel van Nicolas Troussel op de website van Vendée Globe 2020 (Engelstalig): https://www.vendeeglobe.org/en/news/19721/meeting-with-nicolas-troussel-skipper-corum-l-epargne

Over CORUM
CORUM is een toonaangevende Franse vastgoedinvesteerder die in Frankrijk vermogensopbouw voor gewone particulieren mogelijk heeft gemaakt. In Nederland biedt CORUM momenteel twee vastgoedbeleggingsfondsen aan: CORUM Origin (eurozone) en CORUM XL (wereldwijd). Vanuit zeven internationale vestigingen beheert CORUM bijna 4 miljard euro aan activa wereldwijd. Website: www.CORUM-funds.nl