Meevaarweekend 2019 groot succes op 60 locaties

Film 30Meevaarweekend 19 Almere3-7-19. Meevaren op een zeilboot, motorbootvaren leren tot aan sloeproeien en suppen met zanger Tim Douwsma maakten van het meevaarweekend een succes.

 

 

Op meer dan 60 locaties door het hele land vonden op 15 en 16 juni jl. activiteiten plaats gekoppeld aan het Meevaarweekend. Het motto was: Nederland is een waterland en het water is voor iedereen. Het Meevaarweekend is een initiatief vanuit de campagne Welkom op het water door HISWA Vereniging in samenwerking met het Watersportverbond. De eerste editie van het Meeweekend was een succes. De organisatie kijk uit naar een volgende editie met nog meer deelnemers.Van meevaren op een zeilboot, leren motorboot varen tot aan suppen en sloeproeien. Op meer dan 60 locaties door het hele land vonden op 15 en 16 juni jl. activiteiten plaats gekoppeld aan het Meevaarweekend. Het motto was: Nederland is een waterland en het water is voor iedereen. Het Meevaarweekend is een initiatief vanuit de campagne Welkom op het water door HISWA Vereniging in samenwerking met het Watersportverbond. De eerste editie van het Meeweekend was een succes. De organisatie kijk uit naar een volgende editie met nog meer deelnemers.
Meevaarweekend 19 Almere
Zaterdag 15 juni ging in Almere het allereerste landelijke Meevaarweekend onder veel gespetter en gejoel van start. Tientallen kinderen gingen het water op. Wethouder Maaike Veeningen (o.a. recreatie en toerisme) gaf in de ochtend het startsein.
Tien gelukkigen kregen zondag 16 juni les in het suppen van zanger Tim Douwsma. Ze waren welkom op de SUP-school van Tim’s vriendin Elske bij De Leyen. Samen met de populaire zanger gingen zij het water op. "Het was een heerlijke dag! En suppen is best pittig, het ziet er zo eenvoudig uit, maar het is echt een totale workout. Ik ga het zeker weer doen," aldus een van de winnaars van de Meevaaractie met Tim Douwsma. Het suppen kreeg veel aandacht van de media. Zo waren diverse fotografen en filmploegen aanwezig.
Meevaarweekend 19 Friesland
Natuurlijk waren er tijdens het Meevaarweekend nog veel meer wateractiviteiten te doen. Watersporters, watersportondernemers en watersportverenigingen namen mensen die nog onbekend zijn met watersport en -recreatie mee in hun wereld.