DVC hijst duurzame vlaggen bij opening vaarseizoen

DVC 19 vaggen23-4-19. De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) presenteerde tijdens de opening van het vaarseizoen in het Friese dorp Grou haar duurzame vlaggen voor de watersport, gemaakt van 100% gerecyclede petflessen.

 

 

Met het hijsen van een duurzame Nederlandse, Friese en Grouster vlag gaf de organisatie een symbolisch startschot van het nieuwe seizoen en de verkrijgbaarheid van deze vlaggen voor de watersport.
DVC 19 opening watersportseizoen

DVC levert sinds een aantal jaar vlaggen van gerecyclede petflessen onder de naam PETFLAG. Om de watersportbranche ook kennis te laten maken met duurzame vlaggen, is de officiële Nederlandse vlag sinds kort verkrijgbaar in een duurzame kwaliteit. Gemaakt van het meest sterke vlaggendoek en daarmee zeer geschikt voor de watersport. Sinds de introductie van het duurzame PETFLAG merkt DVC dat steeds meer klanten kiezen voor deze “groene” vlaggen. Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC: “Met dit duurzame doek bieden we onze klanten een duurzaam alternatief voor reguliere polyester vlaggen. Een ontwikkeling waar we de watersportbranche ook graag kennis mee laten maken. Juist om ervoor te zorgen dat er steeds meer duurzame vlaggen wapperen op de Nederlandse wateren.”
DVC 19 petflag detail

Het eerste fysieke verkooppunt van de duurzame Nederlandse vlaggen is één van de oudste watersportwinkels in Grou: d’Oude Seylmakerij aan de haven van het dorp. Een moderne (watersport)winkel die, net als DVC, met haar tijd is meegegaan en blijft innoveren. De vlaggen zijn hier verkrijgbaar met een formaat van 100x150 cm en 150x225 cm. Naast dit fysieke verkooppunt kunnen watersportliefhebbers de vlaggen ook online bestellen bij DVC.
DVC 19 vaggen