Vaarwijzer Scandinavië en Oostzee nieuwe editie

 

Vaarwijzer Scandinavie en de Oostzee 1814-11-18. De herziene editie van de Vaarwijzer Scandinavië & de Oostzee is uit met alle informatie over het vaargebied tussen Borkum, Bergen, Stockholm en Gdansk. Met persoonlijke adviezen en ervaringen van de schrijver, solozeiler René Vleut.

 

 


Iets buiten de Nederlandse territoriale wateren begint een van de mooiste zeilgebieden in West-Europa: namelijk dat van Scandinavië en de Oostzee. Honderden mijlen kustlijn met een variatie die zijn weerga niet kent. Van fjorden tot duinen, van rotsachtige scheren tot zanderige baaien met kapen. Je vindt het er allemaal. Deze Vaarwijzer beschrijft naast de schitterende, gevarieerde maar soms ook uitdagende vaargebieden van Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Polen en Zweden, ook hoe je er veilig naartoe vaart en weer terug naar huis komt.
Vaarwijzer Scandinavie en de Oostzee 18
René Vleut herschreef deze Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee grondig. Zijn meer dan ruime zeilervaring (als solozeiler) in dit interessante zeilgebied klinkt door in zijn adviezen en persoonlijke kaders. Dit boek beoogt een stevige leidraad te verschaffen, waarmee zeiltochten naar Scandinavië voorbereid en zeilroutes verkend kunnen worden. Daarnaast kan het dienen als direct naslagwerk tijdens de vaart, waarmee havens en ankerplaatsen aangelopen kunnen worden. Een compleet boek dat zijn plek aan boord verdiend.
Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee René Vleut ISBN 9789064106590 € 49,99