Maserati Multi 70 op koers voor de zege

Maserati Multi 70 RolexMiddleSeaRace 18 start Malta rzij23-10-18. Na de start van de Rolex Middle Sea Race vanuit Malta pakte de Maserati Multi 70 met een snelheid van 15 knopen al gauw de leiding in de race.

 

 

Met het afvuren van de kanonnen bij het fort in de Grand Harbour in Malta is op 20 oktober om 11:00 uur (9:00 uur UTC) de 39ste editie van de Rolex Middle Sea Race begonnen. Er zijn 131 teams vertrokken in plaats van de 149 teams die zich hadden ingeschreven voor de bekende Maltese zeilwedstrijd. Het is inmiddels alweer 50 jaar geleden dat de eerste editie werd georganiseerd in 1968.
Maserati Multi 70 RolexMiddleSeaRace 18 start Malta vuurtoren 

Op deze grijze, regenachtige ochtend, met een windsnelheid van 15 knopen uit het Noord-Oosten en een wilde zee, ging de eerste categorie van start - die met meerrompsboten (MOCRA). Naast het team van de Maserati Multi 70 doet ook diens concurrent uit Engeland mee in de MOD 70 PowerPlay, geleid door Ned Collier Wakefield, die als eerste van start ging en op de hielen werd gezeten door de Italiaanse trimaran. 

Bij het verlaten van de Harbour met een hoog gehesen grootzeil, passeerde Maserati Multi 70 PowerPlay. Het team lag gisteren op de eerste plaats met een snelheid van 15 knopen. Op de derde en vierde plaats stond de catamarans Allegra en R-Six.
Maserati Multi 70 RolexMiddleSeaRace 18 start Malta crew 

Enkele minuten voor het vertrek zei Giovanni Soldini: “We denken een goede wind te behouden tot aan Sicilië. De wind zal dan iets instabieler worden waardoor de passage door Reggio Calabre en Stromboli lastiger wordt. De boot is in perfecte werkende staat, het team is er klaar voor en wij gaan zoals altijd ons best doen!”

De route van de wedstrijd beslaat 606 zeemijl (ca. 1120 km) en voert de deelnemers tegen de richting van de klok in om Sicilië. Ze komen langs het noorden van Stromobli, langs het westen van Favignana en Pantelleria en langs het zuiden van Lampedusa. Daarna zeilen ze naar de finish in Valletta.
Maserati Multi 70 RolexMiddleSeaRace 18 start Malta drijver 

Het snelheidsrecord ligt in handen van George David, die in 2007 de finishlijn in 47 uur, 55 minuten en 3 seconden heeft behaald aan boord van de Rambler. Het record in de categorie met meerrompsboten (MOCRA) is gevestigd door de Maserati Multi 70, die in 2016 de race beëindigde binnen 49 uur, 25 minuten en 1 seconde. Deze uitdaging wordt aangegaan door Maserati, de hoofdsponsor die zijn naam aan de trimaran heeft verbonden, Aon, als medesponsor, en Ermenegildo Zegna, de officiële leverancier van de kleding. We willen vooral onze dank uiten aan Boero Bartolomeo S.p.A. en Garmin Marine.
Maserati Multi 70 RolexMiddleSeaRace 18 start Malta rzij 

Voor al het nieuws over de race:
www.maserati.soldini.it 
Officiële Facebook-pagina – Giovanni Soldini
Twitter @giovannisoldini
Instagram @giovanni_soldini 
YouTube www.youtube.com/user/GiovanniSoldini