Suzuki DF175A en DF150A sterker en zuiniger

Suzuki DF175A DF150A 18 boot14-10-18. Op de Salone Nautico, de internationale botenshow van Genua, heeft Suzuki twee nieuwe buitenboordmotoren, de DF175A en DF150A, geïntroduceerd.

 

 

De nieuwe viertakt buitenboordmotoren DF175A en DF150A uit het zwaardere segment leveren betere prestaties en zorgen voor een snellere acceleratie dan hun voorgangers. Tegelijk zijn ze zuiniger door toepassing van geavanceerde techniek als een hoge compressieverhouding, het Lean Burn Control System en een semi-directe luchtinlaat. Beide nieuwe motoren zijn afgeleid van de DF200A.
Suzuki DF175A DF150A 18 steven

Meer trekkracht, minder verbruik
Ten opzichte van de conventionele varianten levert de DF175A 14 % meer trekkracht en is het verbruik met eveneens 14 % verlaagd. De DF150A heeft een 3,1 % hoger koppel bij een 7 % lager verbruik. De motoren zijn verder voorzien van het Suzuki Water Detecting System, dat de motor beschermt tegen schade door water in de brandstof.

Door onder meer het Suzuki Easy Start System, waarmee de motor met een korte draai van de contactsleutel start, is de gebruiksvriendelijkheid verder verhoogd. Het is dus niet nodig om de sleutel langer in de startstand vast te houden tot de motor loopt. Het Suzuki Troll Mode System maakt langzaam en stabiel varen mogelijk. Het is mogelijk in stappen van 50 toeren per minuut de motorsnelheid aan te passen met dit systeem.

Het uiterlijk komt in hoge mate overeen met dat van de DF200A. Zowel de DF175A als de DF150A is leverbaar met een lange of een extra lange staart. Beide nieuwe varianten zijn leverbaar in de kleur zwart. Met de introductie van de DF175A en de DF150A verdwijnen de DF150T/TZ en de DF175T/TZ.
Suzuki DF175A DF150A 18 boot

Lichtste en compactste
De DF175- en DF150-motoren behoren tot de lichtste en compactste viertakt buitenboordmotoren en leveren enorme prestaties zonder dat dat ten koste gaat van het bescheiden verbruik. Geavanceerde eigenschappen van de DF150 en DF175 zijn het variabele inlaattraject en de 32-bit boordcomputer die de multipoint sequentiële brandstofinjectie aanstuurt. Mede door deze hoogwaardige techniek voldoen Suzuki-motoren aan de strengste milieueisen.

Suzuki Multi-Function Display
Suzuki heeft onlangs op de Salone Nautico ook de nieuw ontwikkelde Suzuki Multi-Function Display geïntroduceerd. Deze display is er in diverse maten: 7, 9, 12 en 16 inch. De display biedt optimale connectiviteit, met functies als een kaartplotter, radar, signalering van vis en weergave van het weerbericht via internet. Natuurlijk kan de display ook alle informatie weergeven over de buitenboordmotor. Anders dan andere displays op de markt kan de Suzuki Multi-Function Display zowel alleen motorgegevens, alleen informatie over de omgeving als een combinatie van beide weergeven.
Suzuki DF150A 18 lzij