Yamaha V8 prototype waterstofbuitenboordmotor

9-12-23. Yamaha  exposeert op de Miami International Boat Show  een prototype waterstofbuitenboordmotor.  https://bit.ly/3Rwjz44
Yanaha-Hydrogen-V8-proto-23-doorkijk.jpg

Yamaha Motor is verheugd aan te kondigen dat het een prototype van een waterstofaangedreven buitenboordmotor zal tentoonstellen op de Miami International Boat Show, een van 's werelds grootste bootshows, die zal plaatsvinden van 14 tot 18 februari 2024 in Miami, Florida, VS. 
Yanaha-Hydrogen-V8-proto-23-rzij.jpg

Maritieme producten lopen door water en zijn dus onderworpen aan waterbestendigheid, waardoor aanzienlijk meer energie nodig is voor de voortstuwing dan landvoertuigen. Bovendien kunnen de prestatie- en technische vereisten voor maritieme producten sterk variëren, afhankelijk van de gebruiksomgeving (zoals de oceaan, rivieren of meren) en het gebruik zelf, van commerciële visserij tot recreatie. Om koolstofneutraliteit te bereiken met maritieme producten en tegelijkertijd met dergelijke uitdagingen geconfronteerd te worden, promoot Yamaha een multidirectionele ontwikkelingsaanpak, waarbij naast de elektrificatie-inspanningen ook naar andere nieuwe energiebronnen en technologieën wordt gekeken.

Yamaha heeft een bedrijfsbreed milieudoel gesteld om in 2050 CO2-neutraliteit in Scope 3*-emissies te bereiken. Om een ​​duurzamere wereld te creëren, zal Yamaha het onderzoek en de ontwikkeling van technologieën die bijdragen aan duurzaamheid blijven bevorderen.

*Emissies geproduceerd door de waardeketen van Yamaha, bijvoorbeeld het gebruik van verkochte producten.