Ford Driving Skills gratis rijcursus voor jongeren

Film 30Ford DSFL 15 REMMEN22-8-18. Statistieken geven keihard aan dat er jaarlijks honderden doden en duizenden gewonden vallen in het verkeer. Dat kost de maatschappij ±14 miljard euro per jaar.

 

 

Ouderen op te snelle elektrische fietsen zijn een gevaar voor zichzelf en anderen. Jongeren die al fietsend hun telefoon belangrijker vinden dan het verkeer om hen heen zijn levensgevaarlijk bezig. Automobilisten met drank op veroorzaken veel ellende.
Ford DSFL 15 remproef
Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland, kan talloze voorbeelden aanhalen en heel veel cijfers noemen. Je mobiel gebruiken tijdens het autorijden is verboden. Wat VVN betreft mag dat verbod er ook snel komen voor fietsers. Het opvoeren van elektrische fietsen is momenteel actueel. Stomphorst: “Dat moet onmiddellijk verboden worden. Een elektrische fiets kan normaliter niet harder dan 25 km/h. Met de opvoerset gaat de snelheid naar 40 km/h. Daar is het frame van de fiets niet geschikt voor. Ook de remmen zijn daarop niet berekend.”
Jong en oud. Op de fiets of met de auto. Elke weggebruiker loopt de kans een nummer in de statistieken te worden. Veilig Verkeer Nederland probeert verkeersdeelnemers bewust te maken van de gevaren in het dagelijks verkeer en met acties de veiligheid te verbeteren en te ondersteunen. Daarom is VVN blij met partnerships van ruim 40 bedrijven, waaronder Ford. Die autofabrikant organiseert de Ford Driving Skills, een gratis verhoogde rijvaardigheidstraining voor jonge bestuurders.
Ford DSFL 15 pionnen

Gratis rijcursus voor jongeren t/m 24 jaar

Onderzoek in opdracht van Ford wijst uit dat ongevallen in het verkeer nog steeds doodsoorzaak Nr.1 is onder jongeren.
25% van jonge autobestuurders maakt selfies of appt onderweg
Veel jongeren hebben wel eens met een slok op achter het stuur gezeten of meegereden met een bestuurder die teveel had gedronken
Het is belangrijk dat jonge automobilisten zich bewust zijn van de gevaren. Bovendien kunnen jonge bestuurders nog een boel rijtechniek worden bijgebracht.
Ford DSFL 15 meiden

Met als doel het verkeer veiliger te maken en de ongevallen te verminderen is Ford 15 jaar geleden in de VS begonnen met Ford Driving Skills for Life, een rijcursus die gratis te volgen is. Zes jaar gelden werd de cursus ook naar Europa gehaald en in Nederland wordt de rijtraining eind september voor de vierde keer georganiseerd. Inmiddels is het programma met succes over 41 landen uitgerold. Meer dan 1.000.000 jonge autobestuurders hebben deelgenomen.
Ford DSFL 15 computer

28 – 29 en 30 september Lelystad

Doel van de cursus is de jonge bestuurders op een aantal zaken te wijzen en daarmee kennis te laten maken. Zoals:
gevaar herkenning
voertuigbeheersing
snelheid
afleiding
Nieuw dit jaar is Share the Road Virtual Reality training. Daarbij krijgen de cursisten een VR-bril op waarmee zij als fietser en/of automobilist kunnen ervaren welke plotselinge gevaren er in het dagelijks verkeer schuilen. Een bijzonder leerzame ervaring, die zonder twijfel tot gedragsverandering kan leiden.
Ford DSFL 15 tent

Op 28, 29 en 30 september wordt de training weer in Nederland gehouden. Drie dagen 's morgens of 's middags wordt er door ervaren Nederlandse instructeurs les gegeven op het Rijvaardigheidscentrum Lelystad. Je leert in een Ford de auto beter te beheersen. Remtechniek, slippen, rijden onder invloed, gevaar, voertuigbeheersing en meer komt aan de orde.
Ford DSFL 15 stil staan
Er is plaats voor 600 cursisten in de leeftijd t/m 24 jaar. Kosten: 0. Ford Driving Skills for Life is gratis. Meer informatie vind je op: www.drivingskillsforlife.nl. Via deze site kun je ook inschrijven voor de rijtraining.
Ford DSFL logo