MyWheels breidt wagenpark uit met 54 deelauto's

15-5-23. Deelvervoerder MyWheels heeft het aantal deelauto’s in vier steden opgeschaald; Nijmegen, Zaandam, Delft en Almere.
MyWheels-23-mevrouw.jpg

In totaal worden er 54 nieuwe deelauto’s geplaatst. Het is een reactie op de groeiende vraag naar deelauto's in Nederland.  In Nijmegen heeft MyWheels het aanbod elektrische deelauto's bijna verdubbeld. Van de 31 deelauto’s die al rondreden in de stad, is er opgeschaald naar 56 stuks. De deelauto’s staan verspreid door heel Nijmegen en dankzij de opschaling zijn ze vrijwel overal op loopafstand te vinden.   

Naar aanleiding van een officiële autodeelpilot die sinds februari 2022 loopt in Almere, is gebleken dat veel Almeerders de deelauto’s weten te vinden. Om aan de groeiende vraag te voldoen, worden er negen nieuwe elektrische auto’s geplaatst in de stad. In Zaandam wordt het aanbod deelauto’s met hetzelfde aantal uitgebreid. 
 
In Delft worden de deelauto’s voornamelijk gebruikt door studenten. Het aantal deelauto’s wordt hier uitgebreid met elf auto’s, waardoor hier straks 41 deelauto’s te gebruiken zijn. 
 
Er is regelmatig contact met de gemeentebesturen van de steden vanuit MyWheels, om samen te werken aan een betere leefomgeving. 
 
“In alle vier de steden gebruiken inmiddels zo veel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te klein was. Door fors uit te breiden, hopen we het gebruik van deelauto’s voor nog meer inwoners van Nijmegen, Zaandam, Delft en Almere aantrekkelijk te maken. De uitbreiding past ook binnen ons streven om de leefbaarheid in steden te verbeteren,” aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels.
 
Over MyWheels
MyWheels is ervan overtuigd dat er maar 1 miljoen autoʼs nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Zo creëert MyWheels meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Met 2.900 deelautoʼs, waarvan 60% elektrisch, is MyWheels marktleider en het grootste autodeelplatform van Nederland. 
 
Het is de ambitie om in 2023 de groei van MyWheels voort te zetten, zodat we nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven we onze vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van onze doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch.