Dr. Wolfgang Porsche 80 jaar en nog steeds betrokken

11-5-23. "De Porsche-legende leeft en zal nooit vergaan!" - met deze legendarische belofte sprak Dr. Wolfgang Porsche het Porsche-team in juli 2009 toe in Zuffenhausen en gaf hen vertrouwen in moeilijke tijden.
Porsche-Wolfgang-80-10-5-23-portret.jpg

De voorzitter van de raad van commissarissen van Porsche AG viert vandaag zijn 80ste verjaardag. En hij krijgt nog steeds gelijk: Porsche staat succesvol op de beurs, is in een mum van tijd opgenomen in de Dax en heeft de afgelopen jaren met zijn oersterke businessmodel keer op keer recordomzet, -omzet en -winst neergezet. De transformatie naar elektromobiliteit verloopt volgens plan. Dit alles is niet in de laatste plaats te danken aan de feestvierder, die sinds 2007 in de raad van commissarissen van de sportwagenfabrikant zit. Hij viert vandaag zijn verjaardag als lid van de Raad van Commissarissen op de jaarlijkse algemene vergadering van de Volkswagen-groep in Berlijn. Daar zou hij graag nog eens vijf jaar verkozen willen worden. Hij heeft ook andere mandaten in de raden van commissarissen van Porsche Holding SE en Audi AG.

Porsche-Wolfgang-80-10-5-23-Oliver_Blume.jpg
Dr Wolfgang Porsche, jarenlang voorzitter van de raad van toezicht van Porsche AG met Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG, 2023, Porsche AG 

Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG, feliciteert de langdurige voorzitter van de raad van toezicht van Porsche AG, Dr. Wolfgang Porsche, op zijn 80ste verjaardag.
Voor het Porsche-personeel is "WoPo" al vele jaren een instituut en een ankerpunt. Oliver Blume, CEO van Porsche, noemt hem "een sympathieke identificatiefiguur voor wie de baan een roeping is". Voor de vele Porsche-fans en Porsche-klanten over de hele wereld is hij het gezicht van het bedrijf. Vooral in de VS en Japan geniet hij een bijzondere reputatie bij de grote Porsche-fancommunity. Zelf zoekt hij altijd dicht bij de wereldwijde Porsche-gemeenschap, waar hij voelt dat hij in goede handen is.

Het succesverhaal van Porsche is nauw verbonden met de iconische sportwagen 911. Dit geldt ook voor dr. Wolfgang Porsche. Hij begeleidde de ontwikkeling van de 911 vanaf het prille begin. Bij de viering van de productie van de miljoenste 911 op 11 mei 2017 herinnerde hij zich: “Ik mocht met mijn vader de eerste ritten maken over de Grossglockner Hochalpenstraße. Ik geniet nog steeds van dat gevoel in een 911 zoals toen. Want de kernwaarden van ons merk zijn dankzij de 911 vandaag even visionair als sinds de eerste Porsche 356 'No.1' Roadster uit 1948.” 
Porsche-Wolfgang-80-10-5-23-thuis.jpg

Ook de 911 viert dit jaar een jubileum: hij wordt 60 jaar oud. Rond de legendarische 911 heeft zich al lang een aantrekkelijke en zeer sportieve productfamilie ontwikkeld, die niet alleen sportwagens met verbrandingsmotor omvat, maar ook plug-in hybrides en – met de Taycan – puur elektrisch aangedreven voertuigen. In 2030 wil Porsche minimaal 80 procent van zijn sportwagens volledig elektrisch aan klanten afleveren. ook dr Wolfgang Porsche is nu een zelfverklaarde elektrische ventilator. Hij steunt ook de investeringen van Porsche in de ontwikkeling en productie van e-fuels omdat hij ze ziet als een nuttige aanvulling op de meer dan 1,3 miljard voertuigen met verbrandingsmotoren wereldwijd.

Dr Wolfgang Porsche, die zichzelf omschrijft als "een Oostenrijkse Zwabiër", rijdt nog steeds graag "om half zes 's ochtends de Grossglockner Hochalpenstraße op" - altijd vooruitkijkend. Dat is typerend voor hem, weet Oliver Blume uit de jarenlange samenwerking: "Wolfgang Porsche is altijd meer een visionair dan een controller geweest. Het is een belangrijke pijler op onze weg om de exclusieve en duurzame mobiliteit van morgen vorm te geven. We wensen hem het allerbeste voor zijn verjaardag. Bovenal natuurlijk gezondheid. Namens het hele Porsche-team willen we hem bedanken voor zijn grote vertrouwen. We kijken ernaar uit om samen met hem het Porsche-succesverhaal voort te zetten.”