Hyundai i20 opgefrist met elegant en sportief design

11-5-23. Hyundai heeft de vernieuwde i20 onthuld. De ruime en bijzonder veelzijdige vijfdeurs B-segment hatchback kreeg een opgefrist, stijlvol design.
Hyundai-i20-23-rv.jpg

Samen met de toonaangevende connectiviteitsfuncties en het uitgebreide veiligheidspakket zet de Hyundai i20 de nieuwe norm in zijn klasse. Meer details voor de Nederlandse markt (gamma, prijzen en datum van opening orders) worden in een later stadium bekendgemaakt. 

Met zijn gestroomlijnde, moderne lijnenspel maakt de vernieuwde Hyundai i20 een opvallend statement. De nieuw getekende voorbumper en grille met sportieve designelementen geven de auto een elegante look. Aan de achterzijde trekken de nieuwe bumper en de unieke lichtsignatuur de aandacht. De krachtige uitstraling wordt verder versterkt door nieuw ontworpen 16-inch en 17-inch lichtmetalen wielen. 

Daarnaast verrast het design van de Hyundai i20 met zijn dynamische styling waarbij proporties, architectuur en technologie perfect harmoniëren in het exterieur en interieur. Dankzij de lage daklijn en de lange wielbasis behoudt de auto zijn sportieve uitstraling en vanwege zijn aerodynamische carrosserie ging de luchtweerstand nog verder omlaag. Dat resulteert niet alleen in een verbeterd rijgedrag, maar ook in een lager brandstofgebruik. 
Hyundai-i20-23-lzij.jpg

Zijn gedurfde looks worden nog meer geaccentueerd door de dynamische lichtsignatuur met Z-vormige LED-achterlichten. Hoewel de vernieuwde Hyundai i20 compact oogt, biedt hij veel binnenruimte. De bagageruimte heeft met de achterbankleuning rechtop een inhoud van maar liefst 352 liter, met de achterbankleuning neergeklapt wordt dat 1.165 liter. 

De vernieuwde Hyundai i20 is verkrijgbaar met keuze uit acht carrosseriekleuren. Een tweekleurige carrosserie met het dak in de kleur zwart is optioneel. Drie carrosseriekleuren zijn helemaal nieuw: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl en Meta Blue Pearl. Kleuren die terugkeren zijn: Atlas White, Phantom Black Pearl, Aurora Grey Pearl, Dragon Red Pearl en Mangrove Green Pearl. 

Hyundai heeft de vernieuwde Hyundai i20 uitgerust met de nieuwste connectiviteitsfuncties. Het model is geüpgraded met – standaard – een 4,2-inch LCD-instrumentencluster, een C-USB-poort, eCall van de tweede generatie (op basis van het 4G-netwerk) en Over-The-Air (OTA) kaartupdates. Gebleven zijn aantrekkelijke features zoals het optionele 10,25-inch digitale instrumentencluster en de 10,25-inch touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto, draadloos opladen van de smartphone en de nieuwste versie van Hyundai Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder LIVE Services en op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app. 
Hyundai-i20-23-dash.jpg

Tevens is de vernieuwde Hyundai i20 voorzien van het zeer uitgebreide veiligheidspakket Hyundai Smart Sense, waarmee de auto voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen. Nóg meer Smart Sense-veiligheidsvoorzieningen zijn nu standaard, zoals Forward Collision-avoidance Assist (FCA) met voetganger- en fietserherkenning. FCA helpt een aanrijding met een obstakel vóór de auto te voorkomen en waarschuwt als een voorligger plotseling vertraagt of wanneer het systeem het risico van een aanrijding signaleert – bijvoorbeeld een stilstaand voertuig of een voetganger. Lane Following Assist (LFA) past automatisch de besturing aan om de Hyundai i20 in het midden van zijn rijbaan te houden. 

Voor extra gemoedsrust zijn er ook optionele veiligheidssystemen verkrijgbaar. Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist (RCCA) helpt bij het achteruit rijden een aanrijding met een aan de linker- of rechterzijde naderend voertuig te voorkomen. Als een aanrijding dreigt, geeft het systeem een waarschuwing. Als het risico verder toeneemt, assisteert RCCA automatisch met een noodstop. 
Hyundai-i20-23-lv-boven.jpg

Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA) helpt tijdens het wisselen van rijstrook een aanrijding met een medeweggebruiker te voorkomen. Zodra BCA bij het inschakelen van de richtingaanwijzer een dreigende aanrijding signaleert met een auto schuin achter de Hyundai i20, zal het systeem de bestuurder waarschuwen. Als er bij het verlaten van een parkeerplaats parallel aan de rijrichting een aanrijding met een passerende auto dreigt, kan BCA assisteren met een noodstop. 

Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) maakt gebruik van het geavanceerde navigatiesysteem om te anticiperen op bochten en rechte stukken op de geplande route via de snelweg en past de snelheid aan voor extra veiligheid. 

De Hyundai i20 maakt deel uit van de i-range van Hyundai. Deze modellen – i10, i20 en i30 – zijn een groot succes in Europa en staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De vernieuwde Hyundai i20 verleidt klanten met zijn elegante en sportieve design en is een slimme keuze voor Europese automobilisten. In het opgefriste model zijn de gloeilampen vervangen door lampen met LED-technologie en binnenin genieten de inzittenden van sfeerverlichting waarbij de kleur kan worden aangepast aan de stemming. De auto is leverbaar met een premium audiosysteem van Bose. 
Hyundai-i20-23-la.jpg

Onder de motorkap van de vernieuwde Hyundai i20 bevindt zich een 1.2 MPI-motor met 61,6 kW (84 pk) of een geavanceerde aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie en 1.0 T-GDi-motor met 73,5 kW (100 pk) of 88,2 kW (120 pk). Het 48-volt mild hybrid-systeem draagt bij aan een vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. 

De Hyundai i20 is verkrijgbaar met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling (7DCT), een handgeschakelde zesversnellingsbak met Intelligent Manual Transmission (6iMT) of een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Om brandstof te besparen én voor een soepele en responsieve rijervaring ontkoppelt de iMT de motor van de transmissie zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat. Daardoor rolt de auto uit (‘zeilen’), wat de CO2-emissie en het brandstofverbruik reduceert. De motor reageert weer zodra de bestuurder de rem of het gaspedaal intrapt. 

De productie van de vernieuwde Hyundai i20 start naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 in de fabriek van Hyundai in Izmit, Turkije. Meer details voor de Nederlandse markt (gamma, prijzen en datum van opening orders) worden in een later stadium bekendgemaakt.