Abarth 500e nieuwe line-up ook als Turismo hatchback en cabrio

10-5-23. De nieuwe 500e is meer Abarth dan ooit dankzij de krachtige elektrische aandrijving, het direct beschikbaar koppel, de verbeterde gewichtsverdeling en grotere wielbasis.
Abarth-500e-23-3x.jpg

Na de succesvolle lancering van de Abarth 500e Scorpionissima – de gelimiteerde introductieversie van de nieuwe Abarth 500e waarvan 1.949 stuks worden gebouwd en die na enkele weken al was uitverkocht – breidt het merk de ‘Scorpion-familie’ uit met twee nieuwe versies: de Abarth 500e en Abarth 500e Turismo. Beide uitvoeringen zijn nu te bestellen als hatchback of cabrio. De prijzen beginnen bij € 38.490,- waarmee de Abarth 500e voldoet aan de eisen voor subsidie voor particulieren (SEPP).

Nieuwe Abarth 500e: uniek en opvallend
De Abarth 500e markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor het merk met zijn indrukwekkende elektrische prestaties en karaktervolle uitstraling met moderne designelementen en talloze sportieve details. Ook opvallend is de nieuwe Abarth-belettering in donker titanium op de neus. Dit is niet zomaar een typeaanduiding, maar het bewijs van een perfecte samensmelting van prestaties, innovatie, rijplezier en duurzaamheid. De gehele voorzijde met het Abarth-opschrift, de specifieke bumper en grille en de stoere koplampen geven de Abarth 500e een zelfverzekerde en agressievere uitstraling. Op de zijkant van de 500e loert een nieuw schorpioen-logo dat verwijst naar de elektrische aandrijving.

Nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen met een speciaal design versterken de stoere en sportieve uitstraling van de nieuwe Abarth 500e. Dat geldt ook voor de aangedikte zijskirts, de hagelwitte bumperlip aan de voorzijde, de diffusor aan de achterzijde en de robuuste matgrijze buitenspiegelkappen. Het sportieve karakter komt ook duidelijk tot uiting in het interieur. De Abarth 500e heeft donker beklede deurstijlen en hemelbekleding, prominente sportstoelen met ‘schorpioenstrepen’ in reliëf en een sportstuur met dubbele stiksels.
Abarth-500e-23-rzij.jpg

De Abarth 500e wordt standaard geleverd met een 10,25-inch infotainmentscherm (Uconnect radio NAV) met de nieuwe Performance Pages en een 7-inch TFT instrumentenpaneel met speciale Abarth graphics. De Performance Pages zijn speciaal ontworpen voor de nieuwe elektrische Abarth, waarmee de rijprestaties zijn bij te houden tijdens de meest sensationele ritten.

Als je de nieuwe Abarth 500e start of uitschakelt, is het geluid van een elektrische gitaar te horen. Zelfs het Acoustic Vehicle Alert System (AVAS) is voorzien van een eigen ‘Abarth-jingle’, die Abarth-fans bekend in de oren zal klinken. Op een ongebruikelijke manier dragen deze geluidseffecten bij aan het buitengewone karakter van auto’s die het beroemde Scorpion-logo dragen.

In de nieuwe Abarth 500e Cabrio wordt het sportieve karakter van de ‘Scorpion’ gecombineerd met de voordelen en het plezier van open rijden. Stel je eens voor: een zonnige rit met een zacht briesje en heerlijke geuren uit de omgeving, gecombineerd met de uitzonderlijke geluiden en het spraakmakende design van de auto. Deze ingrediënten maken elke rit tot een unieke en opwindende rijervaring. Een belevenis voor wie hunkert naar dat gevoel van vrijheid en spanning, dat eigenlijk alleen de Cabrio-versie kan bieden.

Nieuwe Abarth 500e Turismo: sportiviteit, stijl en onmiskenbare Abarth-brul
Aan de top van de nieuwe line-up staat de Abarth 500e Turismo, die zoals altijd garant staat voor uitzonderlijke prestaties, een unieke stijl en het kenmerkende Abarth-geluid. Hij biedt een combinatie van kracht en schoonheid en belichaamt een elegante en tegelijkertijd sportieve geest. Opvallende details aan de binnen- en buitenkant maken de 500e Turismo nog aantrekkelijker voor zowel puristen als stijlbewuste automobilisten. Ook kenmerkend voor de 500e Turismo zijn de diamantgeslepen, titanium grijze 18-inch lichtmetalen wielen, met een agressief en scherp ontwerp, die in grote mate bijdragen aan de algehele sportieve, aantrekkelijke en zelfverzekerde uitstraling van de Abarth 500e Turismo.
Abarth-500e-23-lv.jpg

In het interieur gaan sportiviteit en stijl harmonieus samen dankzij hoogwaardig Alcantara. Deze premium bekleding, bekend uit de racerij, zorgt voor een donkere, sportieve look en biedt een prettige aanraking. Het sportstuur is bekleed in een combinatie van Alcantara en leder, terwijl het dashboard is bekleed met Alcantara met een fraai reliëf. De sportstoelen zijn eveneens deels bekleed met Alcantara en worden gekenmerkt door de dubbele stiknaden en de schorpioen die in Acid-Green op de geïntegreerde hoofdsteunen is gelaserd.

Onderweg in de nieuwe Abarth 500e Turismo wordt je – desgewenst – vergezeld door het onmiskenbare Abarth-gebrul. Dat kan dankzij de Abarth Sound Generator: een onderscheidende functie voor de nieuwe generatie modellen van Abarth en standaard op elke 500e Turismo. Dit innovatieve systeem reproduceert het geluid van een Abarth-motor met het bekende Record Monza-uitlaatsysteem. Door het geluid perfect te laten afstemmen op de prestaties draagt de Abarth Sound Generator bij aan de intense rijervaring die sportwagen- en Abarth-liefhebbers zoeken. Verder is de Abarth 500e Turismo rijkelijk voorzien van voorzieningen op het gebied van comfort, technologie en veiligheid, waaronder verwarmbare voorstoelen, een draadloze telefoonlader, achteruitkijkcamera en dodehoekwaarschuwingssysteem.

JBL Premium audiosysteem
Voor een complete ‘360-graden’ geluidservaring kun je in de nieuwe Abarth 500e Turismo rekenen op het bekroonde premium audiosysteem van JBL. Dit krachtige systeem biedt een meeslepende en dynamische geluidsweergave met zuivere hoge tonen, brullende bassen en helder gedefinieerde middentonen. Het audiosysteem komt met zeven op de ideale positie gemonteerde luidsprekers, waaronder twee tweeters, twee midwoofers, twee full-range luidsprekers en een subwoofer in de kofferbak, aangestuurd door een 8-kanaals versterker.
Abarth-500e-23-dash.jpg

Dit verfijnde premium audiosysteem onderscheidt zich op het gebied van bouwkwaliteit en prestaties. Het is ook intuïtief te bedienen en voorzien van geavanceerde technologie. Zo zorgt de Virtual Center-technologie ervoor dat elke inzittende, ongeacht de zitpositie in de auto, kan genieten van een coherent geluidsbeeld. Daarnaast zorgt Speed Adjusted Volume ervoor dat zowel de geluidsbeleving als de klankbalans worden aangepast aan de snelheid van de auto. De 320W versterker geeft het intense JBL-geluid ongehinderd door aan de inzittenden. Net als de Abarth 500e zet het JBL-systeem energie om in emotie en kracht in adrenaline. Dankzij de perfecte integratie van het audiosysteem in de auto zijn er geen nadelige gevolgen voor de interieur- en bagageruimte.

De nieuwe 500e: meer Abarth dan ooit
Met zijn combinatie van aansprekende prestaties, elektrisch vermogen, stijl en een nieuw krachtig geluid zet de Abarth 500e geavanceerde technologie om in adrenaline en milieubewuste prestaties. De Abarth 500e is niet alleen sneller, maar ook opwindender dan de benzineversie dankzij de elektrische aandrijving met direct beschikbaar koppel, verbeterde gewichtsverdeling en grotere wielbasis. Zowel in stadsverkeer als op de buitenwegen garandeert de Abarth 500e de beste prestaties.

In de stad ben je veel sneller dan de benzineversies. De Abarth 500e is een volle seconde sneller in een sprintje van 20 naar 40 km/u. Buiten de stad accelereert hij moeiteloos uit haarspeldbochten, van 40 naar 60 km/u in slechts 1,5 seconde. Dat is aanzienlijk vlotter dan de benzineversie, die 15 meter achterblijft en pas een seconde later de 60 km/u aantikt. Inhaalmanoeuvres worden kinderspel met de elektrische Abarth: doortrekken van 60 naar 100 km/u doe je een seconde sneller dan de conventionele tegenhanger op benzine, die dan nog 91 km/u rijdt. De Abarth 500e biedt bovendien een uitstekende wegligging en rijdynamiek. Hij reageert sneller, stuurt gretig de bochten in en haalt hogere snelheden in én bij het uitkomen van bochten. Kortom, de nieuwe 500e is meer Abarth dan ooit.

Deze eerste volledig elektrische Abarth is uitgerust met een 42 kWh-batterij en een krachtige elektromotor van 114 kW (155 pk) en 235 Nm. Hij koppelt ‘Scorpion’-waardige prestaties aan innovatieve elektrische mobiliteit. De 500e levert biedt de beste acceleratie in zijn segment, maar tegelijkertijd garandeert hij lokaal emissievrije kilometers. Precies op de momenten waarop je echt plezier kunt beleven, is de nieuwe Abarth 500e opwindend en snel. Het batterijpakket biedt voldoende capaciteit voor een actieradius tot 265 kilometer (WLTP), terwijl de batterij bij een DC-snellaadstation extra snel kan worden opgeladen met een laadvermogen tot 85 kW.

De nieuwe Abarth 500e en 500e Turismo zijn leverbaar met keuze uit vijf opvallende carrosseriekleuren: Antidote White, Venom Black, Adrenaline Red, Acid Green en Poison Blue.
Abarth-500e-23-boven.jpg

Rijmodus
De bestuurder van de Abarth 500e heeft de beschikking over drie verschillende rijmodi waarmee het rijkarakter kan worden aangepast: Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track. Elke rijmodus is prestatiegericht en nodigt uit om de uiteenlopende kwaliteiten van de Abarth 500e te benutten.

  • De rijmodus Turismo biedt een soepele acceleratie met minder vermogen, gericht op een efficiënte maar opwindende rijervaring.
  • In de stand Scorpion Street levert de auto topprestaties, terwijl het regeneratief remmen wordt gemaximaliseerd.
  • In de rijmodi Turismo en Scorpion Street is het mogelijk om te rijden volgens het ‘one-pedal driving principe’, waarmee de auto sneller vertraagt bij het loslaten van het stroompedaal en zelfs volledig tot stilstand kan komen zonder het rempedaal aan te hoeven raken. De energie die vrijkomt tijdens het remmen en uitrollen wordt vervolgens opgeslagen in de batterij.
  • De Scorpion Track-rijmodus is ontworpen voor topprestaties zónder one-pedal driving.

Technologisch en volledig verbonden
De nieuwe 500e is de eerste Abarth waarin je altijd verbonden bent dankzij Uconnect Services. Hiermee kun je rekenen op real-time informatie en up-to-date veiligheidsfuncties. Via de speciale app (Fiat-app) kun je ook buiten de auto allerlei functies bekijken en bedienen. Zo is het navigatiesysteem altijd verbonden en up-to-date, zodat je real-time de meest actuele verkeersinformatie, parkeergelegenheid en weerberichten kunt ontvangen. Dynamic Range Mapping projecteert op de kaart hoe ver je nog kunt rijden met de resterende acculading. Op basis daarvan wordt de bestuurder geassisteerd om tijdig een laadstation te vinden. Wifi aan boord maakt elke reis plezierig voor de passagiers. Via Amazon Alexa kan de bestuurder geïnformeerd blijven of op afstand slimme apparaten thuis bedienen zonder de handen van het stuur te halen.

Met dank aan je smartphone kun je desgewenst ook buiten de auto verbonden blijven met je Abarth 500e. Via de mobiele app kun je de auto volgen, op afstand de portieren vergrendelen of ontgrendelen en openbare laadstations zoeken. De app biedt ook rechtstreeks toegang tot de eSolutions Charging-diensten van Free2Move eSolutions. Daarmee kunnen klanten de betaling voor het opladen bij openbare laadpunten regelen en hun laadgeschiedenis monitoren.
Abarth-500e-23-ra.jpg

Snel opladen, snel weer met plezier achter het stuur
De Abarth 500e is geschikt voor snelladen (DC) met een vermogen tot 85 kW, waarmee de laadtijden verder verkort kunnen worden. Hiermee kan in minder dan vijf minuten circa 40 kilometer aan rijbereik worden bijgeladen, wat voldoende is voor de landelijke gemiddelde dagelijkse kilometerbehoefte. In circa 35 minuten is de batterij op te laden tot 80%.

Free2move eSolutions is de officiële partner van Abarth met betrekking tot laadoplossingen. Deze joint venture van moederbedrijf Stellantis is opgericht om de overgang naar elektrische mobiliteit gemakkelijker te maken. Free2move eSolutions biedt innovatieve producten en maatwerkoplossingen voor alle klanten van Abarth. Zo speelt het bedrijf een actieve rol bij het realiseren van toegankelijke en schone mobiliteit. Zo is de eSolutions Charging-app ontworpen voor automobilisten die hun eerste stappen zetten in de wereld van elektrische mobiliteit, maar ook voor ervaren EV-rijders die vaak moeten laden. eSolutions Charging biedt toegang tot ruim 450.000 laadpunten in heel Europa, die met een paar simpele klikken gevonden en gebruikt kunnen worden.

Prijzen nieuwe Abarth 500e
De nieuwe Abarth 500e is per direct te bestellen voor prijzen vanaf € 38.490,-. De prijzen van de 500e Turismo beginnen bij € 42.490,-. Beide versies zijn voor de meerprijs van € 3.000,- leverbaar als Cabrio. Met deze prijsstelling voldoet de Abarth 500e bovendien aan de eisen voor subsidie voor particulieren (SEPP).