Polestar breidt verder uit met vijfde Space in Zwolle

9-5-23. Polestar breidt met een nieuwe Space in Zwolle haar netwerk in Nederland verder uit.
Polestar-Space-Zwolle-23-auto-neus.jpg

De opvallende en duurzame zwarte houten kubus, gelegen langs de A28 op industrieterrein Hessenpoort, is een tijdelijke locatie. Nog dit najaar wordt hier gestart met de bouw van de permanente Polestar Space. "De interesse in Polestar is in het hele land groot en de belangstelling voor elektrische auto's neemt toe. We hebben in deze regio dan ook al eerder een aantal pop-up proefritlocaties geopend en vanwege de aanhoudende belangstelling ervoor gekozen om ons permanent te vestigen in Zwolle. Zeker nu we ons portfolio uitbreiden met nieuwe modellen, willen we zoveel mogelijk mensen de kans bieden om Polestar van dichtbij te ervaren. Nog voordat we de permanente Space in Zwolle in de loop van 2024 kunnen openen, hebben we nu al een tijdelijke Space gecreëerd waar geïnteresseerden ons merk kunnen beleven en een proefrit kunnen maken”, zegt Willem Baudewijns, Managing Director van Polestar Nederland. 
Polestar-Space-Zwolle-23-showroom.jpg

De Space in Zwolle is net als de vijf andere Nederlandse vestigingen tot op de millimeter ontworpen vanuit de minimalistische designfilosofie van Polestar en brengt de innovatieve en digital-first benadering van het merk tot leven. Bezoekers kunnen er de Polestar 2 op verschillende manieren ontdekken en samenstellen; live en via interactieve displays of virtual reality. Uiteraard zijn er ook demo’s beschikbaar voor een proefrit. 

Het modelportfolio van Polestar gaat de komende jaren snel groeien. Eind 2022 werd de Polestar 3, de elektrische performance SUV, gelanceerd en op 18 april jl. maakte de Polestar 4, een elektrische performance SUV coupé, zijn werelddebuut tijdens de Shanghai Auto Show. Polestar is van plan om tegen 2026 nog eens twee andere elektrische performance modellen op de markt te brengen. In de nieuwe Space in Zwolle speelt de Polestar 2 voorlopig de hoofdrol. Deze elektrische performance fastback is een groot succes in Nederland en inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld, met in totaal meer dan 8.000 verkochte exemplaren.  
Polestar-Space-Zwolle-23-showroom-int.jpg

Met de opening van de Space in Zwolle komt het aantal vestigingen van Polestar in Nederland op zes. De overige Spaces zijn gesitueerd op A-locaties in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en de Westfield Mall of the Netherlands. In Beesd bevindt zich het nationale handover center van Polestar, waar niet alleen auto's worden afgeleverd aan klanten, maar waar ook proefritten gemaakt kunnen worden. Gezien de grote belangstelling in het merk zijn er door het hele land meerdere pop-up locaties actief waar ook proefritten gemaakt kunnen worden. Meer informatie over de locaties van Polestar is te vinden op polestar.com

De nieuwste Space van Polestar is gelegen langs de A28, op industrieterrein Hessenpoort, aan de Kleefstraat 3 te Zwolle en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00.