Jeep Renegade en Compass leverbaar in special editions

28-3-23. Jeep® breidt het aanbod van de Renegade en Compass uit met twee nieuwe special editions.
Jeep-special-Renegade-en-Compass-23-2x.jpg

Met de New Upland introduceert het merk een speciale uitvoering met een onderscheidend interieur en exclusieve kleuren en details. De High Altitude, die alleen leverbaar is voor de Compass e-Hybrid, combineert een royale uitrusting met een elegante uitstraling en een aantrekkelijke meerprijs.
Jeep-special-Compass-23-lv.jpg

De nieuwe uitvoering New Upland is beschikbaar voor de Jeep Renegade en Jeep Compass met de 177 kW (240 pk) sterke 4xe plug-in hybride-aandrijflijn. Deze versie is gebaseerd op de populaire Limited-uitvoering en direct te herkennen aan de bronskleurige details aan de buitenzijde, het zwarte dak en de zwarte lichtmetalen wielen. Het onderscheidende interieur wordt ook gekenmerkt door details in ‘Metakrome’-brons, terwijl veel delen zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen, zoals hergebruikt kunststof voor het dashboard en de portierpanelen. De bekleding van de sportstoelen is deels gemaakt van Seaqual® Marine Plastic, een duurzaam materiaal gemaakt van uit zee ingezameld en gerecycled plastic.
Jeep-special-Renegade-23-rv.jpg

Kopers kunnen ook rekenen op een uitgebreide standaarduitrusting met onder meer full LED-koplampen met automatisch grootlicht, mistlampen met bochtverlichting, dakrails, een 7” TFT informatiedisplay, het Uconnect infotainmentsysteem met een groot touchscreen en smartphoneconnectie via Android Auto of Apple CarPlay. Geheel in lijn met het credo ‘Design to Function’ zijn de stoelen van de Upland eenvoudig te wassen en reinigen, zodat eigenaren zorgeloos en ten volle kunnen genieten van de offroad-capaciteiten van de Jeep. Wat carrosseriekleuren betreft zijn de Jeep Renegade en Compass Upland leverbaar in Colorado Red, Solid Black, Alpine White, Sting Grey of Shade Blue.

4xe plug-in hybride
De 4xe plug-in hybride-aandrijflijn van de Jeep Renegade en Compass staat garant voor verbeterde prestaties, meer rijplezier, een lager verbruik en een CO2-uitstoot vanaf 43 g/km, dankzij de elektrische ondersteuning van de benzinemotor en de mogelijkheid om een afstand tot 50 kilometer volledig elektrisch te rijden. De 4xe plug-in hybride-aandrijflijn bestaat uit een efficiënte 1,3-liter benzinemotor, een 7-trapsautomaat en een elektromotor op de achteras. De 11,4 kWh-batterij biedt voldoende capaciteit om de benzinemotor langdurig te ondersteunen voor een extra laag brandstofverbruik of een afstand tot 50 kilometer volledig elektrisch te rijden. Tevens zorgt het hoge koppel van het elektrische aandrijfsysteem en de mogelijkheid om het koppel met uiterste precisie af te stellen, voor verbeterde 4x4-eigenschappen in elk terrein.
Jeep-special-Renegade-23-ra.jpg

Compass High Altitude
Met de High Altitude introduceert Jeep nog een speciale editie van de Compass. Deze is ook gebaseerd op de Limited-uitvoering, maar dan in combinatie met de 97 kW (130 pk) sterke 1.5T e-Hybrid met voorwielaandrijving en een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling. Met dit mild-hybridesysteem (MHEV) wordt de Jeep Compass volledig elektrisch aangedreven bij lage snelheden, bijvoorbeeld bij het wegrijden vanuit stilstand en tijdens parkeermanoeuvres, en kan de bestuurder verschillende ‘EV-functies’ selecteren: Silent Start, Energy Recovery, Boost & Load Point Shift en Electric Drive.
Jeep-special-Compass-23-la.jpg

De Jeep Compass 1.5T e-Hybrid High Altitude heeft een meerprijs van slechts € 1.000 ten opzichte van de Limited-uitvoering, maar ook een aanzienlijk rijkere uitrusting. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer het Infotainment Pack met geïntegreerde navigatie en 10,1” touchscreen, verkeersbordherkenning en een handsfree elektrisch bedienbare achterklep. Daarnaast kun je rekenen op zwarte 19” lichtmetalen wielen, zwarte emblemen en een extra elegante uitstraling doordat de onderzijde van de bumpers, de dorpels en de wielkastranden in carrosseriekleur zijn uitgevoerd. Binnenin is het dashboard afgewerkt met rode stiksels en zijn de stoelen bekleed met een stoffen/kunstlederen bekleding met rood stikwerk. Jeep levert de Compass High Altitude met keuze uit de carrosseriekleuren Colorado Red, Solid Black en Alpine White.

Jeep Wave klantenserviceprogramma
Het klantenserviceprogramma Jeep Wave is beschikbaar voor alle nieuwe modellen van Jeep en biedt exclusieve voordelen die standaard zijn inbegrepen:
Twee jaar zorgeloos onderhoud bij Jeep-dealers.
24/7 ondersteuning via telefoon of online chat.
Voertuigbescherming inclusief 24/7 pechhulp en leenautodekking voor de eerste dag.
VIP-toegang tot geselecteerde, exclusieve Jeep-merkevenementen.

“De Renegade en Compass zijn twee SUV’s van Jeep die de legendarische merkwaarden ‘Vrijheid, Avontuur, Passie en Authenticiteit’ op perfecte wijze weerspiegelen. Daarbij zijn de uitvoeringen Upland en High Altitude volledig uitgerust om de klant extra voordeel te bieden. De Renegade en Compass zijn geschikt voor alle soorten ondergrond, van glad asfalt tot rotsachtig offroad-terrein, ideaal voor ‘Go Anywhere and Do Anything’”, aldus Eric Laforge, hoofd van Jeep Brand Enlarged Europe.

De nieuwe Jeep Renegade 4xe New Upland is per direct te bestellen voor prijzen vanaf € 46.300* en de Compass 4xe New Upland vanaf € 51.700*. De Jeep Compass 1.5T e-Hybrid is leverbaar vanaf € 44.400*.

* De consumentenprijs zoals hierboven vermeld is de adviesprijs van de auto, inclusief btw en BPM en alle kosten die gemaakt moeten worden om uw auto rijklaar te maken.