smart #3 de allereerste sportieve coupé van het merk

28-3-23. smart heeft de eerste ontwerpdetails en officiële naam van zijn allereerste sportieve coupé onthuld: de smart #3.
smart-3-teaser-23-tekening.jpg

De #3 is het tweede model dat het vernieuwde merk smart lanceert, en is een volledig elektrische SUV coupé met een sportief en elegant design. De nieuwe auto is net als de smart #1 ontworpen door het designteam van Mercedes-Benz en wordt op 18 april 2023 op Auto Shanghai gelanceerd.

Sportief ontwerp van het designteam van Mercedes-Benz
Net als de smart #1 is het interieur- en exterieurontwerp van de smart #3 een creatie van het designteam van Mercedes-Benz. Het exterieur van de smart #3 wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen en sportieve rondingen. Het resultaat is een iconische auto die energie uitstraalt. "De smart #3 is een perfecte combinatie van sportiviteit en elegantie. Hiermee vormt dit ontwerp een belangrijke mijlpaal in de evolutie van smart's kernwaarde 'premiumness'", zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer van Mercedes-Benz AG. 

Verleidelijk van binnen en van buiten
Het ontwerp bevat talloze opvallende details. Aan de voorkant worden afgeslankte LED-koplampen gecombineerd met een sterke 'haaienneus' en een A-vormige brede grille. Aan de zijkanten ontmoet het opvallende tweekleurige dak de vloeiende, doorlopende designlijn die de A-stijl en C-stijl verbindt, waardoor een elegante en sportieve fastback-silhouet ontstaat. De grote wielmaat voegt een krachtig element toe, terwijl uitgeholde koelkanalen geen twijfel laten bestaan over de prestatiegerichtheid. Aan de achterzijde tonen de schetsen de smart #3 met een zelfverzekerde kromming, gecreëerd door de prominente spoiler, de C-stijl en het sterke achterspatbord met de bumper. De look combineert een sportieve uitstraling met moderne premium kenmerken, zoals achterlichten met gepixelde elementen.

Dirk Adelmann, CEO smart Europe:
"Na de lancering van de smart #1 zijn we verheugd om het tweede model sinds onze rebranding te presenteren: de smart #3. Na de lancering op Auto Shanghai zal de auto een cruciaal onderdeel zijn van ons productportfolio, waarmee we de stedelijke mobiliteit verder kunnen vormgeven."

De smart #3 is een aanvulling op de smart #1, die deze zomer in Nederland zijn intrede maakt. Verdere details over de nieuwe smart #3 voor de Europese markt volgen in een later stadium.