BridgestoneTuranza 6 zomerband met sterke kwaliteiten op nat

27-3-23. Met de Turanza 6 en zijn best-in-class prestaties op nat wegdek, biedt Bridgestone bestuurders precies wat zij willen.
Bridgestone-Turanza_6-23-auto-band.jpg

Een nieuwe premiumband die voldoet aan hun behoeften op het gebied van veiligheid en prestaties, zelfs in uitdagende omstandigheden op nat wegdek, met superieure kilometerprestaties en een verbeterde brandstof/energie-efficiëntie.

Ontworpen voor veiligheid en prestaties
Volgens tests van een van Europa's meest gerespecteerde onafhankelijke testinstituten voor auto's, TÜV SÜD, overtreft de Bridgestone Turanza 6 zijn concurrenten in het segment met zijn beste prestaties op nat wegdek. Dit betekent dat hij de beste is in het bochtenwerk en uitstekende prestaties op rechte stukken biedt. De nieuwe Bridgestone Turanza 6 behaalt ook het beste Europese A-label voor grip op nat wegdek.

Dankzij de gepatenteerde en baanbrekende ENLITEN- en TECHSYN-technologieën, die beide voor het eerst worden toegepast op een Bridgestone aftermarket band in de nieuwe Bridgestone Turanza 6, profiteren bestuurders van extra efficiëntie en duurzaamheidsvoordelen, zoals superieure kilometerprestaties en een verbeterde brandstof-/energie-efficiëntie. Dit maakt de Bridgestone Turanza 6 band ook geschikt voor elektrische voertuigen: hij helpt hun prestaties te optimaliseren door de levensduur van de accu te verlengen, terwijl het rijcomfort verhoogt dankzij de uitstekende controle, een hogere slijtagetolerantie en de lagere geluidsemissie van de band.
Afbeelding5.jpg

Bridgestone's bredere inzet voor verkeersveiligheid
In 2022 kwamen in Nederland maar liefst 578 mensen om in het verkeer. Bovendien raakten meer dan 21.457 personen gewond bij een verkeersongeval. Naast het ontwikkelen van premium banden zoals de Turanza 6, waarbij veiligheid het uiteindelijke doel is, werkt Bridgestone er hard aan om verkeersveiligheidsproblemen aan te pakken. Het wil bijdragen aan de doelstelling van United Nations Sustainable Development Goal #3.6 om het aantal doden en gewonden door verkeersongevallen wereldwijd te halveren tegen 2030.

Daarom heeft Bridgestone onlangs haar Road Damage Detection oplossing gelanceerd en onderneemt het wereldwijd verschillende initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, zoals veiligheidsinspecties van banden, verkeersveiligheidstrainingen, onderwijsprogramma's en een recente schenking van $1 miljoen aan het United Nations Road Safety Fund (UNRSF). Bridgestone's inzet voor verkeersveiligheid is onderdeel van The Bridgestone E8 Commitment, die de waarde definieert die het bedrijf belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden.

Emilio Tiberio, COO & CTO van Bridgestone EMIA: "Het leven is een reis, en bij Bridgestone doen we er alles aan om die reis veilig te maken. Recent onderzoek naar verkeersongevallen laat zien dat er nog heel veel werk moet gebeuren. Autorijden moet voor iedereen een plezierige en veilige ervaring zijn. Bridgestone zet zich in om dit te ondersteunen met verschillende initiatieven en baanbrekende producten, zoals de nieuwe Bridgestone Turanza 6, die bestuurders meer veiligheid en betere prestaties bieden - zodat ze veilig en in controle kunnen blijven, zelfs op natte wegen."

De Bridgestone Turanza 6 is ontwikkeld en geproduceerd in Europa en is nu in de hele regio verkrijgbaar in een breed assortiment voor zowel personenauto's als SUV's voor op de weg, met een verbrandingsmotor, hybrides of elektrische voertuigen.