PEUGEOT INCEPTION CONCEPT samen met Emeric Tchatchoua

25-3-23. Tijdens de presentatie van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT in Parijs kondigde PEUGEOT ook een samenwerking aan met de getalenteerde jonge Franse fashion designer Emeric Tchatchoua, oprichter van het merk 3.PARADIS.
PEUGEOT-INCEPTION-CONCEPT-samenwerking-designer-Tchatchoua-3PARADIS.jpg

Emeric Tchatchoua presenteerde een uniek kledingstuk dat geïnspireerd is op de conceptauto van PEUGEOT. Deze jas is een technologisch hoogstandje dat gebruikmaakt van optische illusie: dankzij de lensvormige 3D-print verandert de jas van kleur naarmate je er vanuit een andere hoek naar kijkt.

De jas is een knipoog naar het design van het interieur van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT en maakt gebruik van de 3D-technologie die ook is toegepast voor het materiaal op de vloer van de conceptauto. 3D-printen is revolutionair, efficiënt en recyclebaar, geproduceerd in samenwerking met printerfabrikant STRATASYS en France dyes.

Dit exclusieve modestuk is het resultaat van een ontmoeting tussen twee creatieve, visionaire merken die gemeenschappelijke waarden delen, zoals allure, emotie, kwaliteit, optimisme, vrijheid en humanisme.

Deze samenwerking illustreert het streven van PEUGEOT om van design en creativiteit een pijler te maken onder zijn toekomstvisie op de auto.

Linda JACKSON, CEO van PEUGEOT, vertelt: "Ik ben blij en trots dat PEUGEOT zijn reeks creatieve samenwerkingen begint met Emeric Tchatchoua. Hij maakte tien jaar geleden naam met zijn merk 3.PARADIS en is een van de meest veelbelovende jonge talenten in de modewereld. Zijn benadering van innovatie, waarbij emotie en de mens centraal staan in zijn creaties, sluit perfect aan bij de waarden van PEUGEOT."

Matthias HOSSANN, Design Director van PEUGEOT: "Het werk van Emeric TCHATCHOUA voor 3.PARADIS met als thema vrijheid, hoop en eenheid, geeft zijn verlangen weer om een positieve impact op de samenleving te hebben. Zijn designs passen bij de filosofie achter de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT. De in de conceptauto toegepaste materialen die met licht ‘spelen’, drukken dezelfde waarden uit. Deze samenwerking is het verhaal van een zeer mooie ontmoeting."

Emeric TCHATCHOUA, oprichter van 3.PARADIS: "Al tijdens mijn allereerste contact met PEUGEOT realiseerde ik me dat we veel dingen gemeen hebben, zoals het gebruik van design om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Maar ook het verlangen om een gevoel van vrijheid te creëren. Ik vind het een eer en een enorm voorrecht om samen te werken met de mensen van PEUGEOT om onze boodschap en gemeenschappelijke waarden te verspreiden.".