MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R nieuwe semi-slick

Michelin Pilot Sport Cup 2R 18 Porsche8-8-18. Voor snelle rondetijden op het circuit en veilig gebruik op de openbare weg presenteert Michelin een nieuwe semi-slick. Aansprekende testresultaten op Nardo en de Nordschleife.

 

 

Om te kunnen voldoen aan de behoeften van ervaren sportrijders op het circuit, introduceert Michelin de nieuwe MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R (met de R van Racing). Deze band voor ultrahoge prestaties is ook op de openbare weg toegestaan en kan dus zowel in het normale verkeer als op het circuit worden gebruikt. Het innovatieve ontwerp en de technologie die in de constructie is toegepast, maken het mogelijk om de snelste rondetijden te behalen en zorgen voor betere handlingeigenschappen.
Michelin Pilot Sport Cup 2R 18 band
De MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R is ontworpen voor optimale prestaties en stuurprecisie op een droog circuit om de beste rondetijden te kunnen behalen. Dat is bewezen in interne testen die Michelin uitvoerde op het Nardo circuit in Italië. Een Porsche 911 GT2 RS, voorzien van MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R banden was in staat om een ronde 2,9 seconden sneller (0,5 seconde per kilometer) af te leggen dan dezelfde auto met MICHELIN Pilot Sport Cup 2 banden. Om met de motor eenzelfde prestatie te behalen, zou het motorvermogen met circa 30 % omhoog moeten.

Ook elders bewees deze band wat zijn potentie is qua rondetijden: een Porsche 911 GT3 RS met MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R banden legde op 20 april 2018 de 20,6 kilometer lange Nürburgring Nordschleife af in minder dan 7 minuten.
De MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R is de eerste voor de openbare weg goedgekeurde band waarin, om tot betere prestaties te komen, rubber compounds zijn verwerkt die direct werden ontleend aan de racebanden van Michelin.
Michelin Pilot Sport Cup 2R 18 Porsche
Het nieuwe loopvlakprofiel van de MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R is speciaal afgestemd op droge omstandigheden. De buitenste schouder van de band heeft minder inkepingen en een kleinere groef/loopvlakverhouding. Daardoor is er meer rubber in contact met het wegdek. Bovendien zijn de centrale groeven in het loopvlak versmald zodat er nog meer rubber in contact kan zijn met het wegdek. Dat vergroot de stijfheid van de band, waardoor de stuurprecisie verder wordt verbeterd en een hogere mate van grip mogelijk is. In totaal heeft de nieuwe band een bijna 10 % groter contactvlak. Daardoor is hij geschikt om de zeer hoge prestatieniveaus te halen die met deze nieuwe auto’s voor ultrahoge prestaties mogelijk zijn.

De MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R is in eerste instantie optioneel beschikbaar in de afmetingen 265/35 ZR20 (99Y) en 325/30 ZR21 (108Y) voor de Porsche 911 GT2 RS en de Porsche 911 GT3 RS modellen. Tevens is hij vanaf nu beschikbaar via de officiële Porsche dealers in Europa en Noord-Amerika, en vanaf oktober ook via de bandendealers. Verdere goedkeuringen voor de eerste montage volgen.