Lynk & Co opent tweede club in Italië

23-11-22. Na de eerdere opening in Rome, strijkt het mobiliteitsmerk nu ook neer in de Italiaanse mode- en designhoofstad Milaan. Vanaf vrijdag 26 november 10:00 is de nieuwe Club in Milaan te bezoeken op Corso Venezia 6.
LynkCo-Milan-22-Exterior.jpg

Viva Italia
Na Rome is Milaan de tweede Club in Italië. De Italiaanse markt is vanaf dag één geïntrigeerd door het mobiliteitsconcept van Lynk & Co en en is na Nederland de op één na grootste markt in Europa. Met Clubs in Milaan en Rome is de Lynk & Co 01 over de gehele lengte van de Italiaanse laars te vinden, met een groeiende belangstelling in alle regio’s. Zo komt 20 procent van alle Lynk & Co-abonnees uit Italië. Waarom de Italianen zo gek zijn op het merk is te wijten aan de interesse in flexibiliteit, duurzamere mobiliteit, de digitale features van de 01 en het design van de auto.
LynkCo-Milan-22-bar.jpg

Een ander soort Club
De Lynk & Co Clubs zijn geen standaard autoshowrooms, maar een plek om contact te maken met het mobiliteitsmerk. Er kunnen proefritten met de 01 gemaakt worden en je kunt je er aanmelden voor een lidmaatschap, maar het is geen showroom waar de auto centraal staat. De Lynk & Co Clubs omvatten ruimtes voor events, flexibele lounges, een koffiebar en winkelruimtes om de Gear Collection te laten zien. Dit is een selectie van merken die de waarden van Lynk & Co delen op het vlak van duurzaamheid, creativiteit en community. Ook worden in de Club workshops, shows en evenementen georganiseerd.
LynkCo-Milan-22-int.jpg

Ontworpen om op te vallen
Elke stad en community is anders, zo heeft ook elke Lynk & Co Club een unieke stijl en uitstraling. De nieuwe Club in Milaan biedt een kunstzinnige ervaring met neonlichten en een toiletruimte volledig geïnspireerd op een snoepwinkel: wit, roze en lolly’s in overvloed. Ook heeft de Club signature pieces die in elke Club terugkomen: de gele bank, een metalen bar, 3D-fauteuils en verlichting van het lokale Italiaanse merk Seletti. 

Natuurlijk is hier ook de Lynk & Co 01 te bewonderen. De hybride auto staat onder een historisch dakraam, klaar om gefotografeerd te worden. Als je vragen hebt, kun je een bezoekje brengen aan de Tarotkamer: je vindt misschien niet het antwoord dat je zoekt, maar je bevindt je in ieder geval in een dromerige sfeer. Deze ruimte is ingericht met gerecyclede meubels en hergebruikt hout. Alles in de Club is ontworpen in samenwerking met de in Gotenburg gevestigde ontwerpstudio New Order Arkitektur.
LynkCo-Milan-22-auto.jpg

In de woorden van Alain Visser, CEO Lynk & Co:
“We kijken erg uit naar de opening van onze club in Milaan. Aanwezig zijn in deze stad betekent deel uitmaken van een levendige schoonheid die elke dag innoveert. De gemeenschap van Milaan bruist van de ideeën en met onze Club willen we een ruimte creëren om niet alleen mobiliteit te veranderen, maar ook de levensstijl van mensen te beïnvloeden. Het is belangrijk dat we plezier hebben terwijl we op weg zijn naar een duurzamere toekomst.” 
LynkCo-Milan-22-Tarot_room.jpg

Duurzaamheid als creatieve motor
De Milanese Club biedt een scala aan items, die net even wat extra’s hebben. Zo zijn er naast statement designs, zoals lampen gemaakt van sinaasappelschillen, ook eigen geupcyclede modemerken te vinden dankzij een samenwerking met mode upcycling community Revibe. Wanneer je de reis en groei van Lynk & Co hebt gevolgd, weet je dat het merk in 2022 in al hun activiteiten is overgestapt op 100 procent hernieuwbare elektriciteit: van Clubs tot kantoren. Zelfs de autofabriek wordt nu aangedreven door een zonnepaneelsysteem van 20 miljoen kWh.