Ultraviolet licht zorgt voor smetvrij auto-interieur

21-11-22. Meer dan 99% van virussen en bacteriën weg met UV-C Disinfection Device van Progress Europe.
Progress_Europe-UV-C-22-int.jpg

Een schoon interieur vrij van ziekteverwekkers is van groot belang. Zeker nu het kabinet de verantwoordelijkheid meer bij ondernemers en werkgevers legt om maatregelen te nemen tegen nieuwe besmettingen, waaronder Covid-19. De UV-C Disinfection Device van Progress Europe is hiervoor dé oplossing. Die elimineert namelijk meer dan 99% van de bacteriën en virussen aan de hand van ultraviolet licht. Snel, effectief, veilig en zonder droogtijd. Gebruikte (deel)auto’s waren nog nooit zo smetteloos, dankzij de UV-C Device.
“UV-C technologie is op zich niet nieuw. Maar de toepassing in auto-interieurs is dat wel”, zegt Harry Doornbos van Progress Europe. “Met ultraviolet UV-C-licht zijn bacteriën en andere micro-organismen grondig en effectief aan te pakken. De technologie wordt al decennia toegepast om bijvoorbeeld operatiekamers en chirurgische instrumenten intensief te ontsmetten. Wij hebben nu een apparaat ontwikkeld en ontworpen voor gebruik in het interieur van een auto of eigenlijk elk type voertuig: een krachtige UV-C-lamp in een makkelijk te monteren houder. Deze UV-C Disinfection Device kan eenvoudig worden aangesloten op een 12V of 24V-signaal via het bijgeleverde aansluitmateriaal en de montage-instructie.”
Progress_Europe-UV-C-22-verpakking.jpg
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Het reinigen en effectief ontsmetten van het interieur van een voertuig is steeds belangrijker geworden. Des te meer bij (lease)auto’s en voertuigen die door meerdere personen worden gebruikt. Maar ook voor bijvoorbeeld taxi- en busbedrijven en wagenparkbeheerders is een hygiënisch interieur interessant. Een autostuur bevat namelijk meer bacteriën dan de gemiddelde wc-bril, met alle mogelijke gevolgen zoals ziekteverzuim van dien. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) speelt hierin een belangrijke rol. Vooral nu het kabinet bij een komende coronagolf de verantwoording al meer bij bedrijven legt om besmettingen te voorkomen.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat in een auto, op de meest vieze plekken, gemiddeld maar liefst 629 bacteriën per vierkante centimeter leven. Met de UV-C Disinfection Device worden de ziekteverwekkers geëlimineerd met een kwalitatief hoogstaand resultaat, zonder rekening te hoeven houden met droogtijd – zoals dat bij alternatieve, vloeibare oplossingen wel het geval is. Progress Europe heeft de device ontwikkeld samen met een specialist in UV-C toepassingen. Het apparaat is ontwikkeld, getest en geproduceerd in Nederland. Door een geoptimaliseerd ontwerp is maximale uitstraling van het UV-C licht bereikt. De resultaten zijn gemeten met gekalibreerde testapparatuur, en met behulp hiervan kan een optimale werkingstijd worden berekend (omdat deze afhankelijk is van de energie die het te reinigen oppervlak bereikt).
Progress_Europe-UV-C-22-montage.jpg
Veilige bediening via app
De Progress UV-C Disinfection Device schakelt zich onmiddellijk uit als de ingebouwde radar beweging in de auto waarneemt. “Bediening van het apparaat alleen mogelijk buiten de auto met een smartphone via een te downloaden app (beschikbaar in de Apple App-store en de Google Play Store). De inschakelduur van de UV-C lamp is afhankelijk van de grootte van het interieur. Voor een personen- en compacte bedrijfsauto moet je denken aan 15 minuten, terwijl dit bij een grote cabine van een vrachtauto het dubbele is.”

Voor wie is UV-C Disinfection Device geschikt?
Volgens Progress Europe is de UV-C Disinfection Device breed inzetbaar en met name interessant voor bedrijven die zich inspannen voor de gezondheid van medewerkers en MVO hoog in het vaandel hebben. “Wijzelf denken aan bedrijven die beschikken over een groot wagenpark, vooral in de voedingsindustrie, bouwbedrijven, vuilniswagens, taxi’s, deelauto’s voor particulieren en alles wat hier tussenin zit. Ook is er buiten de auto-industrie nog een wereld aan toepassingen, zoals bijvoorbeeld openbare toiletten en toiletten op festivals, bij bouwplaatsen, et cetera. Het apparaat is uitermate geschikt voor het bereiken van een (bijna) virusvrije werkomgeving, wat leidt tot minder ziekteverzuim.”
Meer informatie op: https://uv-cdisinfection.nl/