EasyPark-app ook te gebruiken in Parijs

19-11-22. EasyPark, de specialist in digitale parkeerbetalingen waarvan de app al beschikbaar is in 27 landen en 3.200 steden, van Australië tot de Verenigde Staten, is nu ook te gebruiken in Parijs.
EasyPark-Parijs-22-iPhone.jpg

Enkele feiten op een rij over Nederlandse Parijs-gangers:

95 procent van de Nederlanders die Parijs bezoeken, is al eerder geweest
66 procent is van plan binnen 1 of 2 jaar weer te gaan
89 procent van de Nederlanders gaat er met de auto heen
De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse Parijs-gangers is 37 jaar
De stad is met name populair onder stelletjes (35 procent)
Dertig procent gaat met het gezin
De top drie activiteiten door Nederlanders bestaat uit musea en monumenten (tachtig procent), wandelen door de stad (71 procent) en het bezoeken van de parken en tuinen (57 procent)*

Of het nu een zakelijk bezoek is, met het gezin naar Disneyland Parijs, naar één van de vele musea of dat shoppen het doel is, techbedrijf in parkeeroplossingen EasyPark maakt parkeren in de stad met de crossborder app makkelijker.

89 procent van de Nederlanders gaat met de auto naar Parijs
Parijs is een wereldstad en tevens een van de best bezochte steden ter wereld. Het is een allesomvattende stad die slechts op een halve dag rijden met de auto vanuit Nederland ligt. Daarom is het onder Nederlanders ook een geliefde stad om met de auto heen te rijden. Maar liefst 89 procent van de Nederlanders gaat erheen met de auto.
EasyPark-Parijs-22-koffer.jpg

Met één app de breedste dekking van parkeer- en mobiliteitsoplossingen ter wereld
EasyPark streeft ernaar met innovatie duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden. Zo helpt de app een parkeerplaats te vinden, gemakkelijk te betalen voor parkeren op straat en in garages, parkeersessies direct vanaf het dashboard te starten en elektrische voertuigen op te laden. Het is de enige parkeer-app waarmee je in binnen- én buitenland kan betalen. Dat kan momenteel in 27 landen en 3.200 steden.

Parkeren in het buitenland grootste ergernis
Uit onderzoek van Norstat uitgevoerd in opdracht van EasyPark, onder 1.038 respondenten, blijkt dat 61 procent het zoeken naar een parkeerplaats in een onbekende stad lastig vindt. Ook vindt zestig procent het lastig om te zien of het betaald of onbetaald parkeren is, wat de grootste ergernis is qua parkeren in het buitenland. 28 procent is niet bekend met de milieuzones. Dit kan in Parijs tot problemen leiden, want daar is een milieuzone ingesteld. Deze zone is alleen te betreden met een milieusticker, waarvoor de auto aan bepaalde voorwaarden moet voldoen (Euro-4-emissienorm of hoger; in het algemeen voertuigen gebouwd na januari 2005). Verder is het goed om te weten dat een gevarendriehoek en reflecterend veiligheidsvest verplicht zijn in de auto in Frankrijk. 

* Bron: Paris Île de France Regionaal Comité voor Toerisme (VVV Parijs)