Autodealers komen voor de keus te staan - Aanhaken of Afhaken

Aanhaken-afhaken-rapport-22-cover-thumb.png6-10-22. Het zal niemand zijn ontgaan, de afgelopen tijd was er met grote regelmaat te lezen dat er ‘weer’ een kleine dealer door een grotere branchegenoot was overgenomen.

 


De consolidatieslag in de automotive, resulteerde in ruim 30% meer dealactiviteit in 2021 ten opzichte van 2020. De autobranche is dus volop in beweging. Voor de komende jaren: verdere voortgang in de M&A transacties, maar ook een zichtbaar veranderende rol van fabrikanten en dealers. Lees meer hierover in onderstaand rapport.

Er is en gaat de komende tijd veel veranderen in het Nederlandse dealerlandschap
De autobranche is volop in beweging. De ene verandering is nog maar net begonnen of de volgende dient zich alweer aan. Een consoliderende markt met veel M&A transacties in de afgelopen periode.

Voor de komende jaren: verdere voortgang in de M&A transacties, maar ook een zichtbaar veranderende rol van fabrikanten en dealers, digitalisering van de showroom en voorraden, de opkomst van auto sharing en de effecten van elektrificatie op de werkplaats. Het is ‘aanhaken of afhaken’.
Aanhaken-afhaken-rapport-22-cover.jpg

Benieuwd naar onze analyse van de sector? Voor u hieronder in PDF het Aeternus Industry Report.
2022 Aeternus Industry Report AUTOMOTIVE Dealers .pdf

In dit Aeternus Industry report krijg je inzicht in:
Het Nederlandse dealerlandschap
De top 10 autodealers
Recente fusies en overnames in het dealerlandschap
Markttrends: Elektrificatie en E-commerce