Jaguar Land Rover opent nieuw testlab voor elektrische toekomst

4-8-22. Jaguar Land Rover heeft een belangrijke stap gezet in het tijdperk van elektrificatie en connectivity: de opening van een nieuw laboratorium waar de volgende generatie modellen wordt getest op (de afwezigheid van) elektrische en radio-interferentie.
Range-Rover-Sport-bereidt-voor-op-geelektrificeerde-en-connected-toekomst-22-lab-lv.jpg

In het laboratorium voor Electromagnetic Compatibility (EMC) zorgen de ingenieurs van Jaguar Land Rover dat toekomstige modellen voldoen aan de huidige en toekomstige wetgeving en kwaliteitsnormen voor connectivity en elektronica. De in mei dit jaar geïntroduceerde New Range Rover Sport was het eerste model dat een modelspecifiek testprogramma onderging in de nieuwe testfaciliteit bij het hoofdkantoor van Jaguar Land Rover in Gaydon.
EMC is een essentieel aspect van het functioneren van een auto. Het is het vermogen van de elektrische uitrusting en elektrische systemen om optimaal te functioneren in de elektromagnetische omgeving die een auto is. Daarbij gaat het om het beperken van de onbedoelde opwekking, verspreiding en ontvangst van elektromagnetische energie, om het risico op ongewenste effecten zoals elektromagnetische interferentie te verminderen.
Het nieuwe testlaboratorium van Jaguar Land Rover is uitgerust met twee echovrije kamers: de ene met een elektrische en dus ‘stille’ rollenbank waarop de ingenieurs de auto’s op snelheid kunnen testen, en de andere met apparatuur waarmee ze de prestaties van afzonderlijke componenten, zoals accu’s en elektromotoren, kunnen beoordelen. Bluetooth, GPS, WiFi, 4G, 5G, adaptive cruise control, draadloos opladen en Blind Spot Monitoring zijn allemaal voorbeelden van functies die het EMC-laboratorium test.
Range-Rover-Sport-bereidt-voor-op-geelektrificeerde-en-connected-toekomst-22-lv.jpg
Peter Phillips, Senior Manager, Electromagnetics and Compliance, Jaguar Land Rover: “The importance of testing our vehicles for electromagnetic compatibility cannot be underestimated. Opening this new testing facility is an important step forward for the business and it will play a crucial role in helping us deliver quality, legal, and customer satisfaction.”
Met de ontwikkelingen in de auto-industrie komen er steeds meer elektrische aandrijflijnen en groeit ook de keuze aan digitale en cloud-based diensten in auto’s, variërend van ‘over-the-air’ software-updates tot technologie voor autonoom rijden. Daarom is het testen voor EMC essentieel voor het bereiken van de vereiste kwaliteit en om te voldoen aan de wettelijke eisen en de verwachtingen van de klant. Met het nieuwe testlaboratorium illustreert Jaguar Land Rover zijn voortdurende streven om de klant het beste te bieden op het gebied van connectivity in auto’s, ook omdat de onderneming met de ‘Reimagine’-strategie de elektrificatie versnelt.
Range-Rover-Sport-bereidt-voor-op-geelektrificeerde-en-connected-toekomst-22-lab-rv.jpg

In onze Reimagine-strategie staat de elektrificatie van Jaguar en Land Rover centraal en hebben beide merken een duidelijk eigen karakter. Alle modellen van Jaguar en Land Rover zijn tegen het einde van het decennium leverbaar met puur elektrische aandrijving. Deze strategie is de start van de ontwikkeling van Jaguar Land Rover tot een netto CO2-neutrale onderneming – inclusief de productieketen, de producten en de bedrijfsvoering – in de jaren tot 2039.

Jaguar Land Rover is sinds 2008 een volledige dochteronderneming van Tata Motors. Het heeft daardoor volledige toegang tot de belangrijkste wereldspelers op het gebied van technologie en duurzaamheid binnen het grotere geheel van de Tata Group.