Yamaha introduceert lithium accu's voor lichtgewicht voertuigen

4-7-22. Yamaha Motor stelt de behoeften van klanten en bedrijven centraal bij elke innovatie en elk product. https://bit.ly/3OIH9qg
Yamaha-golfcar-22-rzij.jpg

Door de vakkundige engineering, kwaliteit en betrouwbaarheid van onze lichtgewicht voertuigen biedt Yamaha duurzame en praktische oplossingen voor bedrijven. Onze luxueuze en betrouwbare voertuigen voor persoonlijk vervoer en onze comfortabele golfkarren met een schat aan functies zijn speciaal ontworpen om een ongelooflijk plezierige golfervaring te garanderen voor alle spelers.

Ons segment lichtgewicht voertuigen is gericht op zowel het B2B- als B2C-publiek en weerspiegelt Yamaha's toewijding aan het leveren van een breed scala aan opties, waarbij wij ernaar streven om in ieders behoeften te voorzien in onze drie hoofdsegmenten: Commercieel, persoonlijk en golfkarren wagenpark.
Yamaha-golfcar-22-lzij.jpg

Lichtgewicht voertuigen van Yamaha voor bedrijven
Onze Yamaha Drive2 en UMX-voertuigen bieden een duurzame optie met weinig tot geen emissies en een minimale impact op het milieu. Perfect geschikt als basis voor een eersteklas professioneel golfkarren wagenpark, of op zichzelf als uitstekende producten met topprestaties voor commercieel gebruik. Door hun precieze hantering, praktische bruikbaarheid, efficiëntie en onderhoudsvriendelijkheid zijn ze een stijlvolle en praktische keuze voor golfbanen, vakantieoorden, landgoederen, boerderijen of bedrijven.

Elk aspect van onze golfkarrenvloot en commerciële aanbod is ontworpen om je bedrijf soepeler te laten draaien met minder inspanning, Denk hierbij aan de uiterst efficiënte aggregaten, de goedkope en gemakkelijk vervangbare slijtvaste onderdelen, plus de onderhoudsarme systemen.

Lichtgewicht voertuigen van Yamaha voor privégebruik
Onze accu-aangedreven PTV's voor persoonlijk transport zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook ontworpen voor maximaal comfort en een luxueuze afwerking voor gebruik op privéterreinen. Voor wie de voorkeur geeft aan een benzinemotor, biedt onze Drive2 PTV QuieTech EFI een emissie- en geluidsarm alternatief voor de accu-aangedreven modellen.

Bij het ontwerpen van onze PTV's voor persoonlijk vervoer kijken we naar de kenmerken die echt belangrijk zijn voor het plezier van iedereen die ze gebruikt. Of het nu gaat om de hoofdruimte, het zitcomfort of de configuratie van het dashboard, wij streven ernaar producten te ontwikkelen die een plezier zijn in het gebruik en ook veelzijdig genoeg, zodat elk voertuig een wereld van mogelijkheden opent voor ontspanning en avontuur, werk of ontspanning.
Yamaha-golfcar-22-lv.jpg

Nieuw voor 2022: Lithium-ion-accu's
Dit jaar introduceert Yamaha Motor twee nieuwe modellen, elk aangedreven door een krachtige onderhoudsvrije Roypow® LFP kobaltvrije lithium-ion-accu.

Deze nieuwe lithium-ion-accu biedt een aantal belangrijke voordelen:
Snelle, soepele acceleratie en de hoogste topsnelheid in vergelijking met loodzuuraccu's, inclusief 20% sneller op een helling van 15 graden.
Onderhoudsvrij, dus tijd- en arbeidsbesparend.
Langere levensduur van de accu tot 8 jaar, met 5 jaar garantie
Snellere oplaadtijd, 1,8 keer sneller dan een loodzuuraccu.
Lichter (25% om precies te zijn) voor hogere snelheden, en ook minder slijtage aan banden en remmen, en minder schade aan het gazon.
Indrukwekkende actieradius, goed voor meer dan 3 rondes golf indien vol opgeladen.
Drive² AC Li
De Drive² AC Li golfkar biedt een geavanceerde, krachtige motor van 3,3 kW, volledig onafhankelijke voorwielophanging die is geoptimaliseerd om de door Yamaha ontwikkelde lichtgewicht lithium-ion-accu te complimenteren voor soepele ritten, en een opnieuw ontworpen achterwielophanging met een langere slag voor meer comfort, waardoor golfbaaneigenaren hun leden een nog betere ervaring kunnen bieden.

Drive² PTV PowerTech Li
De Drive² PowerTech Li voor persoonlijk vervoer biedt een elektromotor van 5,0 kW, een volledig onafhankelijke voor- en achterwielophanging (IRS), een comfortabel interieur, stijl en betere prestaties. Dit sneller opladende en sneller rijdende voertuig zal gebruikers over boerderijen, door landgoederen en rond resorts laten rijden. De langere gebruiksduur van de accu betekent meer productieve tijd onderweg en minder tijd aan de oplader.

Drive² PTV PowerTech AC AGM
Ook nieuw dit jaar is de Drive² PTV PowerTech AC AGM, met een pittige elektrische motor om je naar je volgende activiteit te brengen en Trojan AGM onderhoudsvrije accu's, die langer meegaan zodat je nu nog meer kunt doen tussen twee oplaadbeurten. Dit model biedt ook een uitstekend interieurcomfort en onafhankelijke IRS-achterwielophanging voor een soepeler rijgedrag, waardoor oneffenheden in het terrein worden gladgestreken en je nog comfortabeler rijdt.

Jouw prioriteiten, jouw keuze
Zowel AGM- als lithium-ion-accu's bieden een duurzame keuze voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Beide opties zijn bovendien onderhoudsvrij. De belangrijkste verschillen zijn dat de AGM-accu's van het volledig recycleerbare type loodzuur zijn, wat voor sommige klanten als een duidelijk duurzaamheidsvoordeel kan worden beschouwd, terwijl de lithium-ion-versies diverse prestatievoordelen bieden, zoals meer rondes per lading, langere levensduur, sneller opladen en een snellere acceleratie.
Yamaha-golfcar-22-la.jpg

Kleur en gemak, door Yamaha
Overal in Yamaha't lichtgewicht voertuigen gamma vind je frisse kleurenstellingen die beschikbaar zijn op een groot aantal modellen. En vergeet niet dat je met YamaTrack™ nog meer uit je nieuwe golfkarrenvloot kunt halen. Zo kun je de ampère-uren en de staat van de accu's automatisch controleren voor een betere doorloop van je wagenpark en een maximale gebruiksduur van de accu's. YamaTrack™ is onze beheertool voor golfbanen, en biedt een groot aantal opties waarmee je het beheer van het wagenpark kunt vereenvoudigen, en de bedrijfsvoering en winstgevendheid optimaliseren.

Zoals blijkt uit ons brede en innovatieve aanbod van lichtgewicht voertuigen, blijft Yamaha dicht bij onze klanten wat betreft golfkarren wagenparken en de commerciële en privésectoren. Wij leren, innoveren en groeien altijd samen met onze klanten. En zoals altijd blijft het onze missie om oplossingen te vinden en aan te reiken die het best aan hun behoeften beantwoorden en hun hart sneller doen kloppen.