Volkswagen wil ook elektrorecord op Goodwood

Volkswagen I D R PP neusFilm 3011-7-18. Na het overdonderende record op Pikes Peak wil Volkswagen nu met de I.D. R op recordjacht tijdens Goodwood Festival of Speed.

 

 

Volkswagen heeft zijn zinnen gezet op een nieuw record. Een paar weken nadat de I.D. R Pikes Peak de snelste tijd ooit op de Pikes Peak International Hill Climb klokte, stuurt Volkswagen hem tijdens het Goodwood Festival of Speed (12 - 15 juli) de heuvel op. Het autosportevenement viert zijn vijfentwintigjarige bestaan en verwacht ruim 200.000 bezoekers.
Volkswagen IDR PP 18 lboven

De Volkswagen I.D. R Pikes Peak – met aan het stuur de Franse coureur Romain Dumas – pakte op de Pikes Peak International Hill Climb met 7:57,148 minuten niet alleen het elektrorecord, maar ook de allersnelste tijd ooit. Volkswagen heeft met de I.D. R Pikes Peak nu ook een elektrische toptijd op de heuvelklim van Goodwood in het vizier.
Volkswagen I D R Pikes Peak 18 lv Romain Dumas

De absoluut snelste tijd staat momenteel op naam van de Duitse coureur Nick Heidfeld, die in 1999 in zijn McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-auto het 1,86 kilometer lange parcours in 41,60 seconden aflegde. Het huidige elektrorecord werd in 2013 op 47,34 seconden gezet door de Engelsman Jonny Cocker in zijn Lola-Drayson B12 69/EV.
Volkswagen I D R PP neus

Logistieke operatie
Na de recordrit tijdens de Pikes Peak International Hill Climb (24 juni) is de I.D. R Pikes Peak zo snel mogelijk gereedgemaakt voor transport naar Europa. De auto is een paar dagen geleden met het vliegtuig aangekomen in Hannover en wordt momenteel geprepareerd voor het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk.
Volkswagen ID R Pikes Peak 18 windtunnel achter

Twin-Golf Pikes Peak
Volkswagen Motorsport laat op Goodwood niet alleen de 500 kW/680 pk sterke I.D. R Pikes Peak zien, maar ook de Twin-Golf Pikes Peak uit 1987. Die wordt de Goodwood Hill opgereden door Hans-Joachim Stuck en Jochi Kleint. De Twin-Golf Pikes Peak heeft twee brandstofmotoren die gezamenlijk 480 kW/625 pk leveren.
Volkswagen Golf Pikes Peak 18 actieVolkswagen twin golf pikespeak ra