Polestar 2 krijgt updates van duurzaamheid, technologie en design

4-5-22. De Polestar 2 krijgt een aantal nieuwe updates, die enerzijds gericht zijn op het verder verlagen van de impact op het klimaat en het vergroten van de transparantie, en anderzijds het design, de specificaties en efficiency verbeteren.
Polestar-2-22-rzij.jpg

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “We hebben de materialen en processen die nodig zijn voor het maken van de Polestar 2 opnieuw bekeken en updates doorgevoerd die de impact op het klimaat verminderen en de traceerbaarheid van de in deze bekroonde auto toegepaste materialen verder vergroten. Dit zijn belangrijke stappen in het doorlopende proces om onze auto's gedurende hun levensduur verder te verbeteren – en dan niet alleen met functionele en designupdates, maar ook op het vlak van duurzaamheid en ecologische voetafdruk." 

Het partnership van Polestar met Circulor omvat nu ook de traceerbaarheid via blockchain van mica, dat samen met kobalt wordt gevolgd ten behoeve van de productie van de accu’s voor de Polestar 2. Dankzij de blockchain-technologie kan Polestar risicomineralen traceren van de materiaalbron tot het eindproduct. 

De accu van de Polestar 2 Standard range Single Motor heeft een verbeterde celchemie gekregen, die zorgt voor een hogere capaciteit (nu 69 kWh). Dit leidt tot een grotere actieradius (nu tot 474 km WLTP), sneller opladen (nu tot 130 kW DC) en een hoger motorvermogen (170 kW). De aluminium constructie van de batterijbehuizing, die wordt toegepast in alle versies, wordt vanaf nu geproduceerd met hernieuwbare energie. Dit heeft een verdere CO2e-reductie van 750 kg per auto tot gevolg. 

Fredrika Klarén, hoofd Duurzaamheid van Polestar: “We voeren doorlopend verbeteringen door die een positief effect hebben op de duurzaamheid, zonder te wachten op een traditionele facelift halverwege de cyclus van een auto. Het updaten van producten is gangbaar in de auto-industrie, maar bij Polestar pakken we het uitgebreider aan en combineren we deze ook met CO2e-reductieprogramma's. Er is een eerste pilot uitgerold, waarbij het aluminium in de wielen is vervangen door koolstofarm aluminium dat is geproduceerd met hernieuwbare energie. We verwachten dat deze maatregel vanaf de tweede helft van het jaar kan resulteren in een CO2e-reductie van 600 kg per Polestar 2. Samen met de verbeteringen die we doorvoeren met het in de batterijconstructie toegepaste aluminium, levert dit naar verwachting een totale reductie van ongeveer 1.350 kg per auto op.”
Polestar-2-22-boven.jpg 

De Polestar 2 heeft ook een aantal designupdates gekregen. Het is de strategie van Polestar om steeds meer interieurmaterialen te maken van hernieuwbare, recyclebare en gerecyclede materialen en om altijd een veganistische bekledingsoptie aan te bieden. Zo wordt de optionele, nappalederen bekleding nu op een duurzamere manier geproduceerd. 

"Al het leer dat in de modellen van Polestar wordt toegepast, moet voldoen aan de strengste normen op het gebied van dierenwelzijn en de Five Freedoms*, en dienen bovendien volledig traceerbaar en chroomvrij te zijn", vervolgt Fredrika Klarén. “Onze nieuwe lederleverancier, Bridge of Weir, voldoet aan onze strenge eisen**.” 

De updates voor de Polestar 2 omvatten:
Nieuwe exterieurkleuren: Space (vervangt Void) en Jupiter (vervangt Moon)
Magnesium is nu de nieuwe standaardkleur, zonder meerprijs
Nieuwe designs voor de standaard 19-inch en optionele 20-inch wielen
Nieuwe kleur Zinc voor de geventileerde met nappaleder beklede stoelen (vervangt Barley), in combinatie met het eveneens nieuwe Light Ash deco (vervangt Reconstructed Wood)
Zonnescherm voor het glazen panoramadak (ook verkrijgbaar in de Polestar Extras webshop vanaf medio juni 2022, voor alle uitvoeringen met glazen dak)
De performance software upgrade, die zorgt voor een maximaal vermogen van 350 kW en 680 Nm, is nu standaard inbegrepen in het Performance Pack (alleen in Europa)
De warmtepomp (onderdeel van het Plus Pack) heeft een verbeterd optimaal temperatuurbereik, nu tussen -7°C en 25°C
Een geavanceerd interieurfilter en een verbeterde sensor voor luchtdeeltjes, in combinatie met een nieuwe in-car app die de buitenluchtkwaliteit meet (onderdeel van Plus Pack) 

De vernieuwde Polestar 2 kan vanaf vandaag worden besteld via Polestar.com en de eerste exemplaren kunnen naar verwachting vanaf september 2022 worden geleverd. 

Uitvoering - Consumentenprijs
Long range Dual motor Performance*** - € 61.900
Long range Dual motor - € 55.900
Long range Single motor - € 51.900
Standard range Single motor - € 47.900 

* Vrijwaring van honger of dorst door gemakkelijke toegang tot vers water en voedsel om volledige gezondheid en kracht te behouden. Vrijwaring van ongemak door een geschikte leefomgeving te bieden, inclusief beschutting en een comfortabele rustruimte. Vrijwaring van pijn, letsel of ziekte door preventie of snelle diagnose en behandeling. Vrijheid om (meest) normaal gedrag te vertonen door te zorgen voor voldoende ruimte, goede faciliteiten en gezelschap van soortgenoten. Vrijwaring van angst en leed door te zorgen voor omstandigheden en behandeling die psychisch lijden voorkomen.

 

** Bridge of Weir, een Schotse leerleverancier, werkt met bijproducten uit ethisch verantwoorde bronnen. Leder geleverd door Bridge of Weir is op het hoogste niveau gecertificeerd door de VN-voedsel- en landbouworganisatie, met 100% traceerbaarheid. Het gepatenteerde circulaire fabricageproces van Bridge of Weir vermindert de CO2-uitstoot en is gecertificeerd volgens de Leather Working Group Gold-niveau, 's werelds toonaangevende milieucertificering voor de leerindustrie. Een chroomvrije productiemethode maakt gebruik van natuurlijke bronnen van probiotica, enzymen, plantaardige polymeren en plantaardige of synthetische tannines voor het looien en behandelen van de leersoorten. In de hele toeleveringsketen worden regeneratieve landbouwpraktijken en voeding met gras geïmplementeerd. 

*** Inclusief Performance Pack met Performance Software Upgrade