Yamaha bouwt elektromotoren voor Subaru racewagens

17-1-22. Yamaha Motor kondigt aan dat het Subaru Tecnica International Inc. (STI) elektrische motorunits gaat leveren voor hun STI E-RA EV die STI ontwikkelt voor de toekomstige autosport.
Yamaha-EV-motor-22-voor_Subaru.jpg

De STI E-RA wordt door STI ontwikkeld met als doel ervaring op te doen en te oefenen met nieuwe technologieën in de autosport, die op weg is naar een klimaatneutraal tijdperk. Het conceptmodel, de STI E-RA CONCEPT , zal te zien zijn op de Subaru/STI-stand op de Tokyo Auto Salon 2022, die vandaag van start gaat in het Makuhari Messe-tentoonstellingscomplex in Chiba, Japan.

De elektromotoreenheden , die het STI-voertuig zal gebruiken, zijn ontwikkeld als 'emotionele elektrische motoren' die gebruikmaken van de technologieën en het technische gevoel dat we tot nu toe hebben vergaard via onze motorontwikkeling. Verder, dankzij onze giet- en bewerkingstechnologieën die zijn opgebouwd door de ontwikkeling van motoren, de toepassing van zeer efficiënte segmentgeleiders en meer, bereiken deze units een hoge output terwijl ze compact van formaat zijn.

In juli 2021 herzag Yamaha Motor het Milieuplan 2050 dat oorspronkelijk in 2018 was opgesteld, voor de hele groep, en stelde een nieuwe doelstelling vast om tegen 2050 te streven naar koolstofneutraliteit in al zijn bedrijfsactiviteiten, inclusief de levenscyclus van zijn producten. deze veranderingen heeft Yamaha Motor zich ten doel gesteld om de Scope 3 CO2 - emissies (emissies geproduceerd door de waardeketen van het bedrijf, bijv. een van de initiatieven van het bedrijf om dit doel te bereiken.