VinFast uit Vietnam onthult elektrische auto's op CES

22-12-21. VinFast onthult zijn volledige line-up van vijf elektrische modellen op CES 2022, in Las Vegas op 5-8 januari.
VinFast-21-future.jpg

De Vietnamese autofabrikant zal ook een deel laten zien van de geavanceerde technologieën die zijn ontwikkeld om de wereldwijde slimme EV-revolutie te stimuleren, dit als onderdeel van Vinfast’s Future of Mobility-doelstelling. De nieuwe EV’s zijn voor het A-, B-, C-, D- en E-segment op de Noord-Amerikaanse en Europese markten.

De onthulling van de modellen op de CES is het meest recente nieuws van VinFast, na het debuut van zijn D- en E-segmentmodellen, de VF e35 en de VF e36, op de autotentoonstelling van Los Angeles november. Ook kondigde het merk toen zijn plannen aan om een speciale VinES Battery Manufacturing Facility te bouwen. Op het terrein van acht hectare, in de economische zone van Vung Ang, provincie Ha Tinh in Vietnam, zal meer dan $ 170 miljoen worden geïnvesteerd. In de eerste fase van te project zal een sterk geautomatiseerde productie van 100.000 lithiumbatterijpakketten per jaar mogelijk zijn. In de tweede fase zal de capaciteit worden verhoogd tot 1.000.000 eenheden per jaar.
VinFast-e35-21-lv.jpg

VinFast zal op CES 2022 zijn boodschap 'Bestemming: toekomst' blijven uitdragen en pleiten voor een schone toekomst van mobiliteit. Het merk borduurt voort op zijn aanwezigheid op de autotentoonstelling van Los Angeles door zijn volledige EV-reeks van vijf modellen te onthullen, waaronder drie nooit eerder getoonde auto’s uit het A-, B- en C-segment.

Pininfarina heeft het design uitgewerkt voor elk VinFast-model dat op CES is onthuld. De ontwerpen bieden een mix van aerodynamica en stijl. De modellen zullen zich onderscheiden door een hoge mate van comfort en een premium rijervaring. Een aansprekend design en unieke eigenschappen voor elk segment zullen Vinfast een eigen plek in elk segment geven.

De slimme EV's van VinFast zullen putten uit de kennis van zorgvuldig geselecteerde, gevestigde partners en door Vingroup ontwikkelde technologieën waardoor het merk en breed scala aan geavanceerde rijhulpsystemen en connectiviteit kan bieden. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van kunstmatige intelligentie (AI), big data en machine learning-platforms die zijn ontwikkeld door de bedrijven van de groep, zoals VinAI, VinBigData, VinBrain en Vantix. De functies waarmee de modellen zullen worden uitgerust zijn onder meer Lane Assist, Collision Warning, Driver Monitoring, Fully Automated Parking en Summon Vehicle. Bovendien hebben de modellen Smart Services, inclusief bedieningsfuncties in de auto zoals Voice Assistant, Virtual Assistant en E-Commerce Services, dit alles om de ultieme mix van veiligheid, comfort en plezier te bieden.
VinFast-e36-21-lv.jpg

Naast het tonen van zijn technologische mogelijkheden zal VinFast ook strategische samenwerkingen aankondigen met toonaangevende bedrijven en leveranciers die over innovatieve technologieën beschikken. Deze samenwerkingen zullen de 'Technologies for Life'-benadering van VinFast onderstrepen en klanten ervaringen en hulpprogramma's bieden om hun dagelijkse leven aangenamer te maken. De recente ondertekening van een intentieverklaring tussen VinFast France en EDF Group is een voorbeeld van dergelijke samenwerkingen, waarbij de twee organisaties discussies op gang brachten over elektrische mobiliteitsaanbiedingen, inclusief de installatie en exploitatie van laadinfrastructuur, en de ontwikkeling van specifieke energieaanbiedingen.

VinFast-21-logo.jpg Mevrouw Thuy Le, vicevoorzitter van Vingroup: "VinFast zal op CES 2022 hoogwaardige ontwerpen, geavanceerde technologieën en een breed scala aan producten laten zien aan consumenten over de hele wereld. We tonen onze beste producten met handigere en meer toegankelijke opties zodat het voor publiek makkelijker wordt om over te stappen op EV’s en zo een duurzamere toekomst voor onze planeet te creëren.”

Bij het hartelijk verwelkomen van Vietnams eerste en enige EV-merk, zei mevrouw Karen Chupka, EVP van CES bij de Consumer Technology Association (CTA), het volgende: "Tech is nog nooit zo belangrijk geweest in ons leven en CES is het wereldwijde podium voor merken om te laten zien hoe zij de drijvende kracht achter deze verandering zijn. De categorie transport- en voertuigtechnologie – te zien in de nieuwe West Hall van de LVCC – laat een recordgroei zien op CES 2022. We zijn verheugd om VinFast voor het eerst te verwelkomen als exposant en om hen te helpen om hun verhaal te vertellen met hun eigen visie op het aanjagen van de elektrische voertuigrevolutie.”

VinFast zal van 5 tot 8 januari 2022 te zien zijn op CES 2022 in Las Vegas, Nevada en nieuws en updates blijven delen over zijn wereldwijde EV-merk en strategie en zo inhoud geven aan de toekomst van mobiliteit. Bezoekers kunnen VinFast vinden op stand #6043 (West Hall). Meer informatie over het evenement is te vinden op http://vinfastauto.com/CES2022.