NIO ET5 nieuwe elektrische sedan komt ook naar Nederland

20-12-21. NIO onthulde in Suzhou (China) op de NIO Day 2021, de ET5, zijn nieuwe middelgrote slimme elektrische sedan. De meest compacte auto van NIO tot nu toe combineert prestaties met de luxe van ruimte en rijplezier.
NIO-21-rv.jpg

De NIO ET5 heeft een zuiver en nauwkeurig exterieur met het concept van een behaaglijke tweede leefruimte binnenin.

Sportief uiterlijk
Het pure en precieze exterieurdesign van de ET5 weerspiegelt het supercar-DNA van NIO en het concept van "Design for Autonomous Driving". De organische lijnen van de 4,7 meter lange ET5 zijn geïnspireerd op het vloeiende silhouet van de ET7, maar integreren de hoogwaardige sensoren voor autonoom rijden naadloos in de zuivere, maar vooruitstrevende carrosserielijnen. De gespierde heupen, geïnspireerd op de EP9 supercar, de bredere spoorbreedte en de scherpe, gebeitelde vormen onderstrepen zijn sportieve intentie. Dit wordt ondersteund door de achterspoiler en precisie details zoals het luchtgordijn, verzonken deurgrepen, soft close deuren en frameloze ramen die zorgen voor strakkere lijnen en een verbeterde aerodynamica.

Interieur van de ET5
Voortbordurend op NIO's concept van de tweede leefruimte is het interieur van de ET5 geïnspireerd door trends in meubilair, mode en schoenen, wat resulteerde in een elegante ruimte met een warme touch. Een grotere serre en een panoramisch glazen dak creëren een licht interieur dat wordt aangevuld met natuurlijke en organische tinten. Waaronder NIO's nieuwe Terracotta, een diep en vurig oranje.
NIO-21-touchscreen.jpg
ET5 is voorzien van een reeks gerecyclede en duurzamere materialen. De duurzame stof Clean+ creëert een gevoel van cocooning en verbetert de akoestiek van de cabine. Er zijn slimme, onzichtbare luchtroosters ontwikkeld voor een netter en meer samenhangend design, terwijl een volledig nieuwe 256-kleuren lichtscherm de mogelijkheid biedt om altijd een sfeer te creëren die bij uw stemming past. Een Dolby Atmos 7.1.4 surround sound-systeem, standaard op de auto, zorgt ervoor dat elk zintuig wordt geprikkeld.

Baanbrekende mens/machine-interface met AR/VR-innovaties voor een overweldigende ervaring
De ET5 is uitgerust met de nieuwste displaytechnologie. PanoCinema, een primeur in de sector, is een panoramische digitale cockpit, met AR- en VR-technologieën. NIO is een samenwerking aangegaan met NREAL, een innovatief bedrijf op het gebied van AR-apparatuur, om samen een AR-bril te ontwikkelen die exclusief voor NIO is en die een effectieve schermgrootte van 201 inch op zes meter kan projecteren.

NIO heeft samengewerkt met Nolo om de NIO VR-bril te ontwikkelen die gebruikmaakt van ultradunne pancake lenzen, om een binoculair 4K-schermeffect te creëren. Het 10,2-inch HDR-instrumentenpaneel verhoogt de levendigheid van de beelden.
NIO-ET5-21-lzij.jpg

Klaar voor autonoom rijden
NIO ET5 wordt geleverd met het nieuwste NIO Autonomous Driving (NAD). Met NIO Aquila Super Sensing en NIO Adam Super Computing zal de auto geleidelijk aan een veilige en geruststellende autonome rijervaring bereiken in verschillende situaties zoals op de snelwegen, in stedelijke gebieden, tijdens het parkeren en het verwisselen van de batterij. De volledige functies van NAD zullen na verdere ontwikkeling en validering geleidelijk worden uitgerold en voor gebruikers beschikbaar zijn als ADaaS (AD as a Service) via een maandabonnement van 680 RMB.

Sportieve prestaties in combinatie met efficiëntie
De 360 kW ET5 accelereert van 0 naar 100 km/u in 4,3 seconden dankzij zijn beproefde dubbele motor architectuur (150 kW asynchrone inductiemotor vooraan en 210 kW permanente magneetmotor achteraan voor een piekkoppel van 700 N). Met de door NIOzelf ontwikkelde, krachtige remklauwen met 4 zuigers is de remafstand met 100 km/u slechts 33,9 meter. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,24 en de nieuwe generatie hoogefficiënte elektrische aandrijflijn, aangedreven door de SiC power module, bereikt de ET5 een CLTC-actieradius van meer dan 550 km met de 75 kWh Standard Range Battery, meer dan 700 km met de 100 kWh Long Range Battery en meer dan 1.000 km met de 150 kWh Ultralong Range Battery.

Ontworpen voor veiligheid
De ET5 is ontworpen om te voldoen aan de strenge vijfsterren C-NCAP- en Euro NCAP-normen. Dit wordt bereikt met een ultrasterke hybride carrosserie van staal en aluminium, met een torsiestijfheid tot 34.000 N-m/deg. Dankzij het ultra lage zwaartepunt van 482,6 mm en een wielspoor van 1.685 mm heeft de ET5 een rolweerstand van 1,7 behaald, wat boven de NHTSA-criteria van vijf sterren ligt.

Nieuwe kleuren
De ET5 zal verkrijgbaar zijn in negen exterieurkleuren, waaronder de First Light Kiss en de Sunbathe Yellow die exclusief zijn voor dit model. Airspace Blue, dat de weelderige, diepe kleur van onze planeet weergeeft, is de NIO-kleur van 2022.

Prijzen en beschikbaarheid
De prijzen beginnen bij RMB 328.000 vóór subsidies, en RMB 258.000 met BaaS (Battery-as-a-Service). De levering start naar verwachting in september 2022.
NIO-ET5-21-laboven.jpgLeveringen ET7 starten in maart
Tijdens de NIO-dag werd aangekondigd dat het orderboek voor de ET7, NIO's vlaggenschip sedan, op 20 januari 2022 wordt geopend en dat de leveringen op 28 maart 2022 van start gaan. De ET7 herdefinieert de normen voor computers en sensoren voor autonoom rijden voor het productievoertuig en is standaard uitgerust met meer dan 100 functies voor comfort, veiligheid en slimme technologieën. Sinds de eerste aankondiging zijn er 20 nieuwe functies toegevoegd of verbeterd, waaronder de acceleratietijd van 0-100 km/u die is teruggebracht tot 3,8 seconden, en de luchtweerstandscoëfficiënt die geoptimaliseerd is tot 0,208.

Uitrol NIO Power gaat door
Het leveren van een laadervaring die verder gaat dan tanken is een streven waar NIO naar heeft toegewerkt. In 2022 gaat NIO door met het uitbreiden van het laad- en wisselnetwerk. Tegen eind 2022 zal NIO in totaal meer dan 1.300 Power Swap-stations, 6.000 Power Chargers en 10.000 bestemmingsladers in heel China hebben en meer dan 30 bestemmingslaadroutes aansluiten, waaronder die voor de Zijderoute en het tropisch regenwoud van Xishuangbanna.

Uitbreiding buiten China
Dit jaar zette NIO haar eerste stap op de wereldmarkt. Na haar intrede in Noorwegen zal NIO in 2022 haar producten en holistische dienstverlening introduceren in Duitsland, Nederland, Zweden en Denemarken. Tegen 2025 zal NIO aanwezig zijn in meer dan 25 landen en regio's wereldwijd.

Uitbreiding van de gebruikerscommunity
Het gebruiker-partnerplan is een platform dat mede door gebruikers in de NIO-community is gecreëerd om te delen. Door hun middelen ter beschikking te stellen, kunnen NIO-gebruikers samen met anderen in de gemeenschap genieten en voordelen delen. In 2022 zal NIO 80 miljoen NIO-punten investeren in het gebruiker-partnerplan.

Daarnaast kondigde NIO officieel Clean Parks aan, een gemeenschappelijk ontwikkelplan om de bescherming van natuurgebieden over de hele wereld te ondersteunen en een schoon en koolstofarm energiesysteem op te zetten om vitale ecosystemen te beschermen.

NIO-21-achter.jpg NIO Dag 2021
Met gebruikers in het hart van NIO, namen 490 gebruikers deel aan de co-creatie van deze NIO Dag en nog eens 450 gebruikers boden zich vrijwillig aan om de NIO Dag te ondersteunen in verschillende steden in China. Dit jaar bracht de NIO Band, gevormd door NIO-gebruikers, live hun nieuwe lied 'Say Hello to the World' ten gehore. Alan Walker, de wereldberoemde muziekartiest, componeerde samen met NIO een nieuw nummer, Hello World, en debuteerde tijdens het evenement zijn eerste EDM-show over tijd en ruimte.

William Li, de oprichter, voorzitter en CEO van NIO, zei: "Het jaar 2021 zit vol uitdagingen. Met een positieve en optimistische houding en vooruitzichten is NIO samen met zijn gebruikers gegroeid. In 2022 gaan we door met het verdubbelen van onze product- en technologieontwikkeling, het versnellen van de uitrol van ons servicenetwerk en het betreden van meer markten wereldwijd. We zien de weg die voor ons ligt met vertrouwen tegemoet."